154
Φτιάξαμε την κολομπαρόπιτα με πολέντα, χοντρό ιταλικό καλαμποκάλευρο | Μαρίνα Μαυρομάτη

Σαν κολομπαρόπιτα, γυμνή πίτα με κολοκυθάκια

Μαρίνα Μαυρομάτη 7 Ιουλίου 2018, 13:42
Φτιάξαμε την κολομπαρόπιτα με πολέντα, χοντρό ιταλικό καλαμποκάλευρο
|Μαρίνα Μαυρομάτη

Σαν κολομπαρόπιτα, γυμνή πίτα με κολοκυθάκια

Μαρίνα Μαυρομάτη 7 Ιουλίου 2018, 13:42

Η έμπνευση για την συγκεκριμένη πίτα, ήρθε ψάχνοντας συνταγή για την λεγόμενη κολομπαρόπιτα. Τελικά μου προέκυψε κάτι μεταξύ τάρτας και σφουγγάτου, το οποίο ομολογώ με πάσα μετριοφροσύνη, ότι είχε καταπληκτική γεύση!

Κολομπαρόπιτα λένε στη Χαλκιδική την πίτα της ευκολίας αφού δε χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο, μια πίτα που έφτιαχναν ανέκαθεν οι αγρότισσες από τη Χαλκιδική μέχρι την Ήπειρο και από τη Θεσσαλία μέχρι τη Ρούμελη και την Πελοπόννησο, που έπρεπε να ταΐσουν στα γρήγορα την οικογένειά τους.

Αλλού λοιπόν τη λένε ξεβράκωτη και αλλού μπατζίνα, ζυμαρόπιτα, αλευρόπιτα, πλαστό ή μπαμπανάτσα, όμως στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα: Ενας χυλός με αλεύρι κατά προτίμηση από καλαμπόκι στον οποίο πρόσθεταν ότι υπήρχε στην κουζίνα τους, ψιλοκομμένα χόρτα, κολοκυθάκια, γάλα ή γιαούρτι, τυρί, αυγά.

Παρασκευάζεται πολύ εύκολα, αν και είναι ένα θέμα να αποφασίσει κάποιος να ανάψει τον φούρνο με την αφρικανική ζέστη που ενέσκηψε τις τελευταίες μέρες, και τρώγεται τόσο ζεστή, όσο και κρύα.

Δείτε τη συνταγή εδώ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...