Κατά τη Γαλλίδα, ο καλός πουρές έχει μερικούς απαράβατους κανόνες. Οι πατάτες που διαλέγουμε θα πρέπει να είναι σκληρές και κρουστές, όχι μαλακές και λαστιχωτές.
Φροντίζουμε να έχουν όλες περίπου το ίδιο μέγεθος, αν αυτό όμως δεν είναι εφικτό, τις κόβουμε σε μισά ή τέταρτα μέχρι να είναι σχεδόν ίσες.
Ετσι θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο. Αλατίζουμε πάντοτε το νερό που βράζουν από την αρχή και είμαστε υπερ-προσεκτικοί με το βράσιμό τους: μετά τα πρώτα 20 λεπτά τις τρυπάμε κάθε τόσο με ένα καλαμάκι για σουβλάκι.
Θα πρέπει να προχωρά ως το κέντρο της κάθε πατάτας χωρίς να συναντά αντίσταση, αλλά ούτε και να την σπάει σε κομμάτια. Ολοκληρώνοντας, τις λιώνουμε καυτές – όχι ζεστές, επουδενί χλιαρές!
Τέλος, κρατάμε το νερό που έβρασαν γιατί μπορεί να χρειαστεί στην τελική παρασκευή.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ και τη συνταγή εδώ
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News