201
Πικάντικο και νόστιμο κοκκινιστό με κριθαράκι και χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές | Shutterstock

Γιουβέτσι κοκκινιστό με χοιρινές μπουκίτσες

Νίκος Μορόπουλος 16 Οκτωβρίου 2019, 13:30
Πικάντικο και νόστιμο κοκκινιστό με κριθαράκι και χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
|Shutterstock

Γιουβέτσι κοκκινιστό με χοιρινές μπουκίτσες

Νίκος Μορόπουλος 16 Οκτωβρίου 2019, 13:30

Το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Η ζεστασιά και τα αρώματά του είναι μοναδικά. Κατά κανόνα είναι κοκκινιστό, αν και πάντα υπάρχουν οι δημιουργικές εξαιρέσεις.

Ο συνήθης πρωταγωνιστής είναι το μοσχάρι, χωρίς να αποκλείονται τα άσπρα κρέατα, όπως το χοιρινό και το κοτόπουλο, ή ακόμη και το κουνέλι. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το γευστικό προφίλ του πιάτου και το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας. Ούτε σούπα, λάσπη, ούτε και τσιμέντο. Ένα ζουμερό, απολαυστικό πιάτο, αυτό είναι το γιουβέτσι.

Το γιουβέτσι του σημερινού πιάτου είναι κοκκινιστό με χοιρινές μπουκίτσες και ένα γευστικό προφίλ πικάντικο και απολαυστικό. Αυτό οφείλεται στο ότι το κρέας κόβεται σε μικρά κομματάκια (μπουκιές) και μαρινάρεται αποβραδίς.

Για την καλύτερη ανάδειξη του γευστικού προφίλ, το πιάτο δεν έχει τυρί καθόλου. Αν βέβαια το θέλετε, το προσθέτετε. Αυτό αποκαλύπτει και τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα του πιάτου. Το λιγότερο είναι περισσότερο, όπως θα έλεγε και ο σοφός του χωριού.

Ο μινιμαλισμός δεν σημαίνει ένδεια. Ο μινιμαλισμός σημαίνει ότι περιορίζω τα υλικά μου στο ελάχιστο και με αυτό το ελάχιστο αποδίδω το μέγιστο. Όπως θα δείτε, εκτός των άλλων, το πιάτο είναι και πανεύκολο και σχετικά οικονομικό, αφού τα υλικά είναι πολύ προσιτά και φτουράει.

Οι ποσότητες, που δίνονται είναι ενδεικτικές.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News