Είναι νόστιμες, είναι πικάντικες και δίνουν πλούτο και βάθος στη γεύση πολλών πιάτων. Δοκιμάστε τις λιαστές ντομάτες σαν μεζεδάκι μαζί με παξιμάδι και τυρί, ρίξτε μερικά κομματάκια σε πράσινες σαλάτες και σε σάντουιτς, προσθέστε τις σε γεμιστά, σε πίτες και σε σάλτσες και θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα.
Διαλέξτε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, με όσο το δυνατόν περισσότερη σάρκα και λιγότερους σπόρους. Ιδανικές είναι οι San Marzano, που δυστυχώς είναι μάλλον ανύπαρκτες στην Ελλάδα. Μπορεί να τις βρείτε στη μίνι έκδοσή τους, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Μπορείτε πάντως να χρησιμοποιήσετε τις Ρόμα και σαφώς να τις προτιμήσετε από τις απλές στρογγυλές ντομάτες. Όσο για την ποσότητα, να έχετε υπόψη σας ότι από 1 κιλό φρέσκες ντομάτες θα πάρετε περίπου 100γρ. αποξηραμένες.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News