Το εσπρεσίνο φρέντο είναι ένα κρεμώδες γλυκάκι, που συνηθίζεται πολύ στα μπαρ της Νότας Ιταλίας (Απουλία, Νάπολη).
Και βέβαια όταν μιλάμε για ιταλικό μπαρ δεν εννοούμε κάποιο κακόφημο μέρος, αλλά την κλασική ιταλική καφετερία, όπου μπορεί κάποιος να καθίσει να πιει τον καφέ του ή να φάει κάτι πρόχειρο, αλλά και να πιει στο πόδι έναν εσπρέσο πριν πάει το πρωί στην δουλειά του.
Ας γυρίσουμε όμως στο γλυκάκι μας. Το εσπρεσίνο φρέντο δεν είναι τίποτε άλλο από σαντιγί με καφέ εσπρέσο. Είναι νόστιμο, δροσερό, γίνεται πανεύκολα και μπορείτε να το διατηρήσετε και για μια-δυο μέρες στο ψυγείο.
Διαβάστε τη συνταγή εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News