230
Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα περίπου μία ώρα πριν το κόψετε | Κική Τριανταφύλλη

Ενα κέικ με μπόλικη κανέλα (και λίγο μήλο)

Κική Τριανταφύλλη 31 Ιανουαρίου 2024, 11:53
Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα περίπου μία ώρα πριν το κόψετε
|Κική Τριανταφύλλη

Ενα κέικ με μπόλικη κανέλα (και λίγο μήλο)

Κική Τριανταφύλλη 31 Ιανουαρίου 2024, 11:53

Η κανέλα, η δική μου αναμφισβήτη βασίλισσα των μπαχαρικών, μαζί με την παρέα της, το πιπέρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και λοιπά αρωματικά και διεγερτικά της κουζίνας, μπορούν να σου διευρύνουν τους ορίζοντες, να φέρουν στο σπίτι αρώματα και εικόνες εξωτικές, ειδικά τον χειμώνα όταν όλα είναι μουντά γύρω.

Ενα κέικ με πάρα πολλή κανέλα, λοιπόν, αποφάσισα να φτιάξω, για το πρωινό, για τον απογευματινό καφέ και για εκείνη την ανάγκη για μια λιχουδιά, τέλος πάντων, που σε πιάνει το βράδυ την ώρα που βλέπεις ΕΡΤφλιξ και έξω κάνει παγωνιά.

Αν φυλάξετε το κέικ στην κατάψυξη, αφήστε το να ξεπαγώσει ήσυχα για μια μέρα στην ψύξη (Κική Τριανταφύλλη)

Τα υλικά απλά, τα έχεις στο ντουλάπι. Δυο αβγά, λίγο αλεύρι, γάλα και γιαούρτι, βούτυρο (προσωπικά προτιμώ το σησαμέλαιο για την διακριτικά ξηροκαρπάτη γεύση και την πιο ανάλαφρη υφή που δίνει στο γλυκό μου), ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση) και μπόλικη κανέλα. Και επειδή μια εμμονή με τα μήλα την έχω, πρόσθεσα και μήλο κομμένο σε κυβάκια. Τώρα εσείς μπορείτε, αν θέλετε, να ρίξετε και λίγο τριμένο καρύδι. Του πάει πολύ.

Αλλά προσέξτε. Αν βάλετε και σκόνη γαρίφαλο (προαιρετικό) να είναι λίγο ίσα-ίσα μια πρέζα στη μύτη του μαχαιριού. Γιατί έκανα το λάθος να ρίξω λίγο παραπάνω και κατά τόπους προσπαθεί να επιβληθεί στην ευγένεια της κανέλας.

Δείτε εδώ τη συνταγή αναλυτικά

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...