Oπως και να το πεις, είναι ένα από πιο ωραία καλοκαιρινά φαγητά που αξιοποιεί όσα λαχανικά έχετε διαθέσιμα: πιπεριές σε όλα τα χρώματα, καρότα, κρεμμύδια φρέσκα και ξερά, μερικές σκελίδες σκόρδο, κολοκυθάκια, ντομάτες, μελιτζάνες, πατάτες, αν θέλετε βάλτε και φασολάκια, μπάμιες, ακόμη και μερικά μπουκετάκια μπρόκολο ή κουνουπίδι. Θα γίνει τέλειο!
Κόβω τα λαχανικά σε ροδέλες ή σε κύβους (να είναι περίπου ίσα τα κομμάτια) και γεμίζω ένα βαθύ ταψί. Κόβω πρώτα τις μελιτζάνες, τις αλατίζω και τις αφήνω λίγη ώρα στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν, τα πιο σκληρά λαχανικά, όπως τα καρότα, τα κόβω σε πιο μικρά κομμάτια, τα μαλακά σε μεγαλύτερα.
Παλιότερα συνήθιζαν να περνάνε όλα τα λαχανικά από το τηγάνι πριν τα ρίξουν στο ταψί. Εγώ σοτάρω μόνο το κρεμμύδι. Το χοντροκόβω, το βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο νερό και, όταν εξατμιστεί, ρίχνω λίγο λάδι και αφήνω να ροδίσει ελαφρά.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News