Μετά από μια μπαγκέτα-λάστιχο (κατεψυγμένη να υποθέσω) που με κέρασαν σε κάποιο σπίτι, θυμήθηκα αυτό το απλό, απλούστατο ψωμί που γίνεται στο πι και φι. Δεν θέλει ζύμωμα ούτε χρειάζεται να περιμένεις να φουσκώσει πριν το βάλεις για ψήσιμο, αυτή τη δουλειά την αναλαμβάνει η μπύρα.
Κι επειδή λατρεύω το χαρουπόψωμο του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, μια μέρα δοκίμασα να το κάνω με μαύρη μπύρα και χαρουπάλευρο. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο ωραίο, βγήκε ένα ψωμί που θυμίζει κέικ σοκολάτας με πολύπλοκα αρώματα και πλούσια γεύση.
Αυτό, λοιπόν, είναι το γιορτινό μας ψωμί. Ταιριάζει εξαιρετικά καπνιστό σολομό, πατέ και βορειοευρωπαϊκά αλλαντικά, είναι υπέροχο αλειμμένο με βούτυρο και μέλι. Δοκιμάστε το.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News