Η διαδικασία της αποστείρωσης βάζων και μπουκαλιών είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν τα γλυκά, το μέλι, οι μαρμελάδες, τα τσάτνι, οι σάλτσες και τα τουρσιά ή το γιαούρτι, επίσης τα λικέρ και γενικά ό,τι θέλουμε να συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή να κάνουμε κονσερβοποίηση στο σπίτι.
Αν τα γυάλινα σκεύη δεν είναι αποστειρωμένα, αφήνουμε να κρυώσει το περιεχόμενό τους, τα φυλάμε στο ψυγείο και φροντίζουμε να καταναλωθούν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Στο ψυγείο βάζουμε επίσης αποστειρωμένα βάζα από τη στιγμή που έχουν ανοιχτεί.
Δείτε πώς αποστειρώνουμε βάζα και μπουκάλια εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News