243
Σερβίρουμε την μανιταρόπιτα με φυλλαράκια φρέσκιας ρόκας | Σταύρος Κωστάκης

Ανοιχτή πίτα με μανιτάρια πλευρώτους

Θεόδωρος Σταμούλης 25 Απριλίου 2021, 20:13
Σερβίρουμε την μανιταρόπιτα με φυλλαράκια φρέσκιας ρόκας
|Σταύρος Κωστάκης

Ανοιχτή πίτα με μανιτάρια πλευρώτους

Θεόδωρος Σταμούλης 25 Απριλίου 2021, 20:13

Οι περισσότεροι που διαβάζετε, μαγειρεύετε ή γράφετε συνταγές, σίγουρα έχετε νιώσει πόσο σημαντική είναι η γνώση για τις πρώτες ύλες.  Είναι ωραίο να γνωρίζεις την ποιότητα τους και ακόμα πιο ωραίο να ξέρεις τον παραγωγό. Ετσι, το μαγείρεμα περνάει σε άλλο επίπεδο.  Δημιουργείται μία σχέση παραπάνω από εκείνη την πρωταρχική της θρέψης.

Σήμερα είχα μανιτάρια πλευρώτους από τη Mykonian Mushroom Farming.  Είναι δημιούργημα των παιδικών μου φίλων Αλέξανδρου Βούλγαρη και Τάκη Παπαδόπουλου. Η παραγωγή γίνεται στη Μύκονο, αυτό το νησί που διαρκώς μας εκπλήσσει. Οι εμπνευσμένοι φίλοι μου εδώ και χρόνια δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μελετούν τα μανιτάρια.

Αυτά τα πλευρώτους είναι το πρώτο τους βήμα στο εμπόριο.  Ανυπομονώ να δοκιμάσω και τα αποξηραμένα τους καθώς και την καλλιεργημένη τρούφα που παράγουν.  Επίσης μόλις μιλούσα με τον Αλέξανδρο και μου είπε ότι περιμένει τα πρώτα shiitake και Lions mane.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι προϊόν αυτοσχεδιασμού.  Είχα τα όμορφα μανιτάρια και ένα ενδιαφέρον φύλλο στο ψυγείο μου και έφτιαξα κάτι για να το φωτογραφήσουμε. Κατά κοινή παραδοχή της ομάδας θα είχαμε ασχοληθεί περισσότερο με τη φωτογράφηση αλλά δεν κρατηθήκαμε και φάγαμε την πίτα ενώ ακόμα έκαιγε.

Είναι εξαιρετικά εύκολη να την ετοιμάσετε και δε χρειάζεται πολύ χρόνο.  Θα έλεγα ότι συνολικά παρασκευή και ψήσιμο δε θέλει πάνω από 30 λεπτά και αποτελεί μια ευχάριστη παραλλαγή της πίτσας μια και τα βασικά υλικά στρώνονται με τον ίδιο τρόπο αλλά αντί για ζύμη βάζουμε φύλλο.

Δείτε εδώ τη συνταγή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News