Την ημέρα του Ευαγγελισμού, γιορτή μέσα στην νηστεία της Σαρακοστής, επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού. Και έτσι, ο παστός μπακαλιάρος που ήταν...
Η ταραμοσαλάτα της Τζόρτζια Ο’Κιφ (γιατί όλα στο μυαλό μας κρύβονται)
Γίνεται νόστιμη και αφράτη αυτή η ταραμοσαλάτα με το κριθαρένιο κρητικό παξιμάδι. Έχει και υπέροχα χλωμό χρώμα,...
2 Μαρ2 Μαρτίου 2025, 12:00
Το Σαρακοστιανό μας τραπέζι
Η Καθαρά Δευτέρα, που σηματοδοτεί την έναρξη της μεγάλης νηστείας και της κάθαρσης πριν από το Πάσχα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με...
2 Μαρ2 Μαρτίου 2025, 11:30
Μπρόκολο και κουνουπίδι ογκρατέν
Μπρόκολο και κουνουπίδι είναι λαχανικά της εποχής και κάνουν καλή παρέα γευστικά, όπως και με το πράσο και το καρότο. Προσθέστε...
24 Ιαν24 Ιανουαρίου 2025, 14:27
Πολίτικα τσατάλια
Τα λένε και γιαγλίδικα και είναι αυτά τα καταπληκτικά αλμυρόγλυκα κουλουράκια με μαχλέπι και μαυροκούκι. Γίνονται και με στέβια! Δοκιμάστε τα...
8 Ιαν8 Ιανουαρίου 2025, 11:00
Βασιλόπιτες για το καλό του 2025: Αλμυρές και γλυκές
Πώς θα τιμήσετε την είσοδο της καινούργιας χρονιάς; Με γλυκιά ή αλμυρή βασιλόπιτα; Στο Bostanistas έχουμε συλλέξει και σας προτείνουμε πολλές...
26 Δεκ26 Δεκεμβρίου 2024, 08:10
Τι θέλω στο χριστουγεννιάτικo τραπέζι μου
Τα μαρεγκάκια για το μον μπλαν που θα στηθεί την τελευταία στιγμή ψήνονται, η Πόλυ Λυ και η Κική Πι θα...
20 Δεκ20 Δεκεμβρίου 2024, 14:50
Τα αρώματα και τα ροφήματα των Χριστουγέννων
Αρωματίστε το σπίτι με κανέλες και γαρίφαλα, φτιάξτε μείγματα μπαχαρικών, ετοιμάστε γιορτινό καφέ και σοκολάτα (με ή χωρίς αλκοόλ) και οπωσδήποτε...
20 Δεκ20 Δεκεμβρίου 2024, 14:36
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με χυμό εσπεριδοειδών και κακάο
Είστε καλεσμένοι για φαγητό; Φτιάξτε στα γρήγορα ένα ωραίο παραδοσιακό γλυκό στη νέα γιορτινή εκδοχή του με κακάο, που αγαπούν...
16 Δεκ16 Δεκεμβρίου 2024, 15:59
Ενα υπέροχο γεύμα με βιετναμέζικo pho (και λίγη γαλλική ιστορία)
Το φο (pho) είναι η εθνική σούπα του Βιετνάμ, ένα πιάτο εύκολο, αρωματικό, νόστιμο, comfort, τονωτικό. Σε γιατρεύει, πραγματικά. Για τους...
12 Δεκ12 Δεκεμβρίου 2024, 08:37
Ελάτε στο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ του Co.As.It!
Το Σαββατοκύριακο 7-8/12 ο σύλλογος για την υποστήριξη Ιταλών υπηκόων που ζουν στην Ελλάδα και χρειάζονται βοήθεια διοργανώνει όπως κάθε χρόνο τις...
Κρύωσες; Θα σου φτιάξω κοτόσουπα!
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα που μαγειρεύουν οι μαμάδες σε όλο τον κόσμο σε διάφορες παραλλαγές. Αν βαρεθήκατε την...
29 Νοέ29 Νοεμβρίου 2024, 17:20
Το χαλούμι έχει περισσότερες θερμίδες από το μπρι!
Το δημοφιλές κυπριακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα είναι γεμάτο πρωτεΐνες αλλά και αλάτι. Ειδικοί της διατροφής αναλύουν το χαλούμι, το συγκρίνουν...
Η Τέχνη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου
Στην καρδιά της Κρήτης, εκεί όπου οι αιωνόβιες ελιές αγκαλιάζουν το τοπίο, γεννιέται ένα ελαιόλαδο που ξεχωρίζει για την ποιότητα και...
1η Νοεμβρίου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου
Βορειοελλαδίτικη ποικιλία και μια από τις σπουδαιότερες ελληνικές ποικιλίες κόκκινου κρασιού, το Ξινόμαυρο έχει τη δική του «ημέρα παγκόσμιου εορτασμού». Οι...
Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το «Trizoni Comfort»!
Ο όμιλος «Trizoni » υποδέχεται τους πελάτες του το εορταστικό τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου με ένα νέο concept ψαροφαγίας που θα...
Απολαμβάνοντας ένα έξοχο ψητό λαβράκι με θέα τη νυχτερινή Αθήνα
Δοκιμάσαμε ένα ζουμερό, τραγανό και πεντανόστιμο λαβράκι με σάλτσα καραβίδας στο «Penthouse 21» στην κορυφή του αθηναϊκού ξενοδοχείου «President», όπου οι...
Μαγεριά, με μελιτζάνες και σπέντζες από το μποστάνι
Αυτή την εποχή τα ζαρζαβατικά έχουν τη μεγαλύτερη νοστιμιά. Ρίχνεις στην κατσαρόλα μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές, σκόρδο, κρεμμύδι και ντομάτα και έχεις...
1 Σεπ1 Σεπτεμβρίου 2024, 11:00
Εντεκα χρόνια Οινοξένεια
Γεφυρώνοντας την πόλη με την ύπαιθρο και τον πολιτισμό με τη γαστρονομία και το κρασί, από 21 έως 31 Αυγούστου το...
Κτήμα Σεμέλη, LOW: Το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ
Με μόλις 6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το LOW Λευκό και το LOW Ροζέ είναι τα δύο καινοτόμα, κομψά και παιχνιδιάρικα κρασιά...
Καλοκαιρινή πανδαισία: Γεμιστά με κιμά
Με κιμά ή μόνο με ρύζι και μπόλικα μυρωδικά, τα γεμιστά είναι το βασιλικό φαγητό του ελληνικού καλοκαιριού. Κάποιοι τα θέλουν...
11 Ιούν11 Ιουνίου 2024, 10:40
Τάρτα με γεύση καλιτσούνι
Ενα υπέροχο φρέσκο ανθοτυράκι, που ήταν κρίμα να λήξει και η ανάμνηση της γεύσης που είχαν τα καλιτσούνια της άφθαστης μαγείρισσας...
9 Μαΐ9 Μαΐου 2024, 11:39
Καλό Πάσχα με υπέροχα εδέσματα!
To Bostanistas σας εύχεται καλά μαγειρέματα με τις συνταγές του για απολαυστικά πασχαλινά φαγητά και γλυκά
Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο
Η Πηνελόπη Κατσάτου και η Θάλεια Καρτάλη εξερευνούν τα οινικά μονοπάτια της Ηπείρου και μας συστήνουν τη Ντεμπίνα και τις άλλες...
23 Απρ23 Απριλίου 2024, 19:33