Από μενού παριζιάνικου μπιστρό του 1891 μέχρι το μενού των σουηδικών αερογραμμών του 1945 και από το μενού του 1935 του κρουαζιερόπλοιου Kungsholm μέχρι το μενού βρετανικού εστιατορίου σχεδιασμένο από τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ, το βιβλίο «Menu Design in Europe» συγκεντρώνει εκατοντάδες μενού από όλη την Ευρώπη εξευρενώντας την οπτική και γαστρονομική ιστορία της ηπείρου και επιβεβαιώνοντας τη φήμη της ως το επίκεντρο της γαστρονομίας. «Ερευνούσαμε ποιες τάσεις κυριαρχούσαν: στις αρχές της δεκαετίας του 1900 είχαμε αρτ νουβό μενού από διάφορες χώρες και μετά ακολούθησαν τα τολμηρά γερμανικά γραφικά και τα γαλλικά σχέδια. Μπορείτε να δείτε πώς τα μενού αντικατοπτρίζουν τις συγκεκριμένες περιόδους» σημειώνει ο συντάκτης του βιβλίου Τζιμ Χέιμαν