601
| Twitter / @christidisp

Υπόθεση Γεωργούλη: Αντιπολίτευση με «Μακελειό» από υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 20:27

Υπόθεση Γεωργούλη: Αντιπολίτευση με «Μακελειό» από υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 20:27

Αντιπολίτευση με πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» για την υπόθεση Γεωργούλη επέλεξε να κάνει την Τετάρτη η προβεβλημένη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική και περιφερειακή συμβούλος με τη Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Βαρέλη-Στεφανίδη, μητέρα της πρωταθλήτριας του άλματος επί κοντώ Κατερίνας Στεφανίδη, ανάρτησε στο προφίλ της στο Twitter το επίμαχο πρωτοσέλδο, το οποίο συνόδευε με το σχόλιο «Συγγνώμη, αλλά δεν είναι απίθανο να είναι έτσι» και το hashtag «#Γεωργούλης» –ώστε να είναι σαφές ποιο… ρεπορτάζ της εφημερίδας της φάνηκε… πιθανό.

Το φαιδρό αυτό έντυπο, αναφερόμενο στην καταγγελία της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ελένης Χρονοπούλου για τον βιασμό και ξυλοδαρμό της από τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για «στημένο παιχνίδι στις Βρυξέλλες», «εκβιασμό» του Νίκου Ανδρουλάκη από «ξένες υπηρεσίες» και άλλα συναφή.

Το επίμαχο tweet. Κατέβηκε μετά τις αντιδράσεις

Η φυλλάδα του γνωστού και μη εξαιρετέου Στέφανου Χίου, κυκλοφόρησε προβάλλοντας αυτούς τους ισχυρισμούς μια ημέρα αφότου η κυρία Χρονοπούλου δημοσιοποίησε το πλήρες χρονικό της καταγγελίες της (περισσότερα εδώ). Σύμφωνα με την ίδια, η καταγγελία της προς τις Αρχές του Βελγίου έλαβε χώρα λίγο μετά το συμβάν, ήταν επώνυμη και συνοδευόταν από ιατρικές βεβαιώσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος αντέδρασε έντονα για την υιοθέτηση από την κυρία Βαρέλη-Στεφανίδη τέτοιων χυδαίων ισχυρισμών, ζητώντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να πάρει θέση για τα παραπάνω.

Παράλληλα επανέλαβε την κατηγορία της Χαρ. Τρικούπη ότι πίσω από τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων της καταγγέλουσας βρίσκεται η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά, ο κ. Μάντζος ανέφερε τα εξής στη σχετική δήλωσή του:

«Μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος, μετά την επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων, μετά την ενορχηστρωμένη πολιτική εκμετάλλευση μιας σοβαρής νομικής υπόθεσης, αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ “το βαρέλι δεν έχει πάτο”.

Η υποψήφια βουλευτής, περιφερειακή σύμβουλος και μέλος του τομέα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, αναπαράγει και υιοθετεί στο twitter κατάπτυστα και ψευδή δημοσιεύματα της εφημερίδας “Μακελειό”.

Ρωτούμε τον κ. Τσίπρα προσωπικά τι άποψη έχει για όλα αυτά.

ΥΓ: Ας σβήνουν όσο προλαβαίνουν. Εξάλλου, δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό. Ούτως ή άλλως, δεν πείθουν κανέναν».

Η συγγνώμη (;) της Βαρέλη-Στεφανίδη

Η κυρία Βαρέλη-Στεφανίδη κατέβασε το επίμαχο tweet έπειτα από τις αντιδράσεις, καθώς δεχόταν δεκάδες αρνητικά σχόλια από τους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας και ενώ ενημερωτικές ιστοσελίδες είχαν ήδη αναπαράγει την ανάρτησή της.

Ακολούθησε ένα νέο tweet, με το οποίο η υποψήφια βουλευτής απολογήθηκε για το «σοβαρό ατόπημα».

«Ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτηση μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι’ αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε», έγραψε.

Τα επικριτικά σχόλια συνεχίστηκαν με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να σβήνει και αυτή την ανάρτηση, προκειμένου να ανεβάσει στη συνέχεια το ίδιο κείμενο αλλά με απενεργοποιημένη τη δυνατότητα του σχολιασμού.

Οι χρήστες του Twitter όχι μόνο δεν αποθαρρύνθηκαν αλλά εξαγριώθηκαν: Κοινοποίησαν κατά δεκάδες τη νέα ανάρτηση της «συγγνώμης», συνοδεύοντας τα retweets με τις επισημάνσεις τους, οι οποίες πλέον περιείχαν και την καταγγελία της λογοκρισίας.

Πολλοί σημείωσαν ότι η απολογία της υποψήφιας βουλευτή δεν είναι ειλικρινής, κρίνοντας όχι μόνο από το παραπάνω περιστατικό αλλά και από παλαιότερες αναρτήσεις της ίδιας.

Το επιχείρημα αυτό ενίσχυσε ένας χρήστης ο οποίος παρέπεμψε στα tweets τα οποία έχει επιδοκιμάσει, πατώντας «Μου αρέσει» («Like»), η ίδια η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη. Ορισμένα από αυτά αναπαράγουν μια λογική παρόμοια με εκείνη του «Μακελειού», προβάλλοντας την εκδοχή πως η υπόθεση Γεωργούλη αφορά σε «για πολιτική πλεκτάνη κατά του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών».

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης η Κουμουνδούρου, από την πλευρά της, δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...