239
Υπήρξα μετανάστης ως φοιτητής και ασπάστηκα και σεβάστηκα τη γερμανική κοινωνία, δήλωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης επιμένοντας στην ουσία των προηγούμενων δηλώσεών του | Twitter

Ζουγανέλης: Φασισμός είναι όταν σε μηνύουν επειδή λες τη γνώμη σου

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 15:54
Υπήρξα μετανάστης ως φοιτητής και ασπάστηκα και σεβάστηκα τη γερμανική κοινωνία, δήλωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης επιμένοντας στην ουσία των προηγούμενων δηλώσεών του
|Twitter

Ζουγανέλης: Φασισμός είναι όταν σε μηνύουν επειδή λες τη γνώμη σου

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 15:54

«Φασισμός είναι όταν μηνύεται κάποιος που λέει τη γνώμη του», σχολίασε ο Γιάννης Ζουγανέλης για τη μήνυση που έγινε εναντίον του από τον Παναγιώτη Δημητρά, του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).

Όπως είπε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», ακόμα δεν την έχει παραλάβει στα χέρια του, ωστόσο όπως διαμηνύει, «δεν θα αφήσω την υπεράσπιση του ελληνικού βιώματος, της πατρίδας, την ξεχωριστότητά μας, να την υπερασπίζονται δήθεν – γιατί δεν μπορούν – κεμπελιστές και φασιστοειδή».

  «Μου έγινε μία μήνυση αλλά εγώ δεν έχω παραλάβει τίποτα ακόμα. Αισθάνθηκα ντροπή για πράγματα αυτονόητα. Ενας άνθρωπος που λέει τη γνώμη του πρέπει να μηνύεται; Αυτό ειναι φασισμός.

»Δεν ειμαι ρατσιστής, σέβομαι τη διαφορετικότητα και όλους τους λαούς. Σαν καλλιτέχνης και σαν ανθρωπος είμαι φύση και θέση αντιρατσιστής.

»Υπήρξα μετανάστης ως φοιτητής και ασπάστηκα και σεβάστηκα τη γερμανική κοινωνία.

»Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες, μοιράζαμε χωριάτικη -στη λογική να συνηθίσουν τα ελληνικά φαγητά- και ένας μου την πετάει και μου λέει ”χούμους”. Δεν μπορούσα να μην αντιδράσω σε αυτή την απέχθεια.

»Μακάρι να πάρω τη μήνυση στα χέρια μου και να πάω να αντιπαρατεθώ με όλες αυτές τις ΜΚΟ», ανέφερε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο δημοφιλής καλλιτέχνης και κατέληξε λέγοντας:

«Δεν δέχομαι από κανέναν να μην επιτρέπει στον κάθε πολίτη να είναι ελεύθερος και να καταθέτει δημόσια τη γνώμη του όταν καλείται να τοποθετηθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...