915
Η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, κάνει δηλώσεις έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, την Τρίτη | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ/Intime

Ζητεί να κατονομάσει νέα πρόσωπα η 12χρονη μετά την επίθεση εναντίον της με μαχαίρι

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2023, 12:31
Η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, κάνει δηλώσεις έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, την Τρίτη
|ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ/Intime

Ζητεί να κατονομάσει νέα πρόσωπα η 12χρονη μετά την επίθεση εναντίον της με μαχαίρι

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2023, 12:31

Τη φύλαξη του σπιτιού όπου διαμένει η 12χρονη, η οποία έπεσε θύμα μαστροπείας στον Κολωνό, θα ζητήσουν από την Εισαγγελία Ανηλίκων οι συνήγοροί της.

Το ανήλικο θύμα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι, από έναν άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ο οποίος εισέβαλε στον χώρο και την τραυμάτισε στο χέρι.

Παράλληλα, η 12χρονη ζητά από την ανακρίτρια να δώσει νέα κατάθεση στην οποία θα κατονομάσει έξι με επτά νέα πρόσωπα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά.

Η εκ των συνηγόρων της οικογένειας της 12χρονης, Αντωνία Λεγάκη, υπέβαλε την Τρίτη εκ νέου αίτημα στην ανακρίτρια της υπόθεσης, προκειμένου το θύμα να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του διωκτικού μηχανισμού και συμμετείχαν στη σεξουαλική της κακοποίηση.

Η κυρία Λεγάκη μετέβη στο ανακριτικό γραφείο, όπου επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση. Το αίτημα είχε υποβληθεί ξανά πριν από περίπου ένα 10ήμερο από την έτερη συνήγορο Ασπασία Ταραχοπούλου και είχε απορριφθεί ως «αόριστο» από τη δικαστική λειτουργό…

Το κορίτσι ζητά να καταθέσει εκ νέου, καθώς ισχυρίζεται ότι μπορεί να κατονομάσει και να υποδείξει στις αρχές έξι ή επτά πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων τα οποία την κακοποίησαν σεξουαλικά, πρόσωπα στα οποία αναφέρεται στη νέα αίτηση που υποβλήθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συνηγόρων, αλλά και της πλευράς της μητέρας του παιδιού, οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε το κορίτσι (η τρίτη το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας) και ο 10χρονος αδελφός του, συσχετίζονται με την πρόθεση του θύματος να κατονομάσει νέους συμμετέχοντες σε όσα έχει υποστεί.

Σημειώνεται ότι για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η 12χρονη, έχει υποβληθεί από συγγενικό της πρόσωπο μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Η ανακοίνωση των πληρεξούσιων δικηγόρων της οικογένειας της 12χρονης για την επίθεση με μαχαίρι:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι.

Αγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. 

Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα “μη μιλάς” κι εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. 

Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν. 

Εξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. 

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!»

Η δήλωση της μητέρας της 12χρονης για την επίθεση

Την επίθεση κατά του ανήλικου κοριτσιού επιβεβαίωσε και η μητέρα της, η οποία κρατείται για την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του δικηγόρου της, Αποστόλου Λύτρα, η μητέρα της 12χρονης ανέφερε:

«Σήμερα 3-4-2023, η κόρη μου (η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στον Κολωνό από τον Η. Μίχο και άλλους δράστες) δέχθηκε επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει με τη θεία της και τον αδελφό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος αφού παραβίασε την πόρτα, εισήλθε εντός της οικείας, της πρόταξε μαχαίρι , την τραυμάτισε στο χέρι της και τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν από δύο εβδομάδες, άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Επίσης το Σάββατο 1-4-2023, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιό μου και αδελφό της μόλις βγήκε από την οικεία που διαμένουν και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μη μιλήσει, μήνυμα το οποίο, προφανώς, προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του.

Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει να μιλάει σχετικά με όσα βίωσε. Ήδη δε για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται  η άμεση συνδρομή των αρμόδιων αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των αρχών».

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε την Τρίτη και η ΕΛ.ΑΣ

«Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...