316
Αεροφωτογραφία με τα κτίρια που βομβαρδίστηκαν την Τετάρτη στη Μαριούπολη | Joint Forces Operation/Handout via REUTERS

Ζελένσκι: Βομβάρδισαν παιδιατρικό νοσοκομείο στη Μαριούπολη – παιδιά είναι στα συντρίμμια

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2022, 17:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/03/2022, 22:44
Αεροφωτογραφία με τα κτίρια που βομβαρδίστηκαν την Τετάρτη στη Μαριούπολη
|Joint Forces Operation/Handout via REUTERS

Ζελένσκι: Βομβάρδισαν παιδιατρικό νοσοκομείο στη Μαριούπολη – παιδιά είναι στα συντρίμμια

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2022, 17:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/03/2022, 22:44

Ενα νοσοκομείο παίδων στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Την είδηση δημοσιοποίησε πρώτα, το απόγευμα της Τετάρτης, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε ανάρτησή του γράφοντας: «Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία».

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε μια δική του ανάρτηση, ζητώντας από τη Δύση να εφαρμόσει απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη χώρα, κάτι που έως τώρα το ΝΑΤΟ και οι άλλες χώρες διστάζουν να κάνουν. «Εχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε ανθρωπιά» κατήγγειλε ο Ζελένσκι.

Μέχρι στιγμής η Μόσχα έχει αρνηθεί ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία εδώ και δύο εβδομάδες.

Ομως ειδικά η πόλη της Μαριούπολης, ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, έχει γίνει στόχος μιας απίστευτης πολιορκίας και βομβαρδισμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κρατεί ομήρους 400.000 κατοίκους της Μαριούπολης βομβαρδίζοντας την πόλη, παρά τις προσπάθειες να δημιουργηθεί ένας ασφαλής διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων.

«Περίπου 3.000 νεογέννητα στερούνται φαρμάκων και τροφίμων», έγραψε στο Twitter. «Η Ρωσία εξακολουθεί να κρατά ομήρους πάνω από 400.000 ανθρώπους στη Μαριούπολη, εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση. Οι βομβαρδισμοί αδιακρίτως συνεχίζονται», ανέφερε ο Κουλέμπα, πριν καν γίνει γνωστός ο βομβαρδισμός του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και χρειάζεται να ανοιχτούν ομαδικοί τάφοι.

Πάντως σε νεότερη ενημέρωση, αργότερα την Τετάρτη, οι τοπικές αρχές είπαν ότι στο νοσοκομείο υπήρξαν 17 ενήλικες τραυματίες και όχι παιδιά, γεγονός που φάνηκε να επιβεβαιώνει τη θέση της Ρωσίας ότι ο στόχος δεν ήταν πια νοσοκομείο, αλλά εγκατάσταση που είχε άλλη χρήση.

Ωστόσο το Associated Press μετέδωσε πλάνα από εγκύους να μεταφέρονται εσπευσμένα μέσα από βομβαρδισμένο κτίριο –που φαίνεται ότι ήταν και μαιευτική κλινική.

Ο βομβαρδισμός καταδικάστηκε από τους ηγέτες της Δύσης και η Μόσχα έμεινε μόνη να υποστηρίζει με αστείες δικαιολογίες ότι το χτύπημα δεν ήταν κατά αμάχων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...