255
Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Εμανουέλ Μακρόν. Οι προσπάθειες του γάλλου ηγέτη για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο ουκρανικό, ενόχλησαν το Κίεβο (φωτογραφία αρχείου) | Mikhail Svetlov/Getty Images

Ζελένσκι: «Ο Μακρόν πρότεινε να παραχωρήσουμε εδάφη στη Ρωσία»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 21:44
Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Εμανουέλ Μακρόν. Οι προσπάθειες του γάλλου ηγέτη για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο ουκρανικό, ενόχλησαν το Κίεβο (φωτογραφία αρχείου)
|Mikhail Svetlov/Getty Images

Ζελένσκι: «Ο Μακρόν πρότεινε να παραχωρήσουμε εδάφη στη Ρωσία»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 21:44

Αιχμές εναντίον του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται πως άφησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RAI 1.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα, ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι ο Μακρόν συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο η Ουκρανία να προχωρήσει σε εδαφικές παραχωρήσεις, ώστε να βρεθεί διέξοδος στη σύγκρουση με τη Μόσχα, πρόταση που το Κίεβο απέρριψε.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να χάσουμε εδάφη για να σώσουμε κάτι για κάποιον», είπε ο Ζελένσκι στο RAI 1.

Σε επικοινωνία του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFMTV με το Ελιζέ, η γαλλική πλευρά διαψεύδει τα λεγόμενα του Κιέβου και ισχυρίζεται ότι δεν έχει διαπραγματευτεί ποτέ με τους Ρώσους πίσω από τις πλάτες των Ουκρανών. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει συζητήσει ποτέ τίποτα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν χωρίς τη συμφωνία του προέδρου Ζελένσκι και ποτέ δεν ζήτησε από από αυτόν την παραμικρή παραχώρηση. Πάντα έλεγε ότι εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν τους όρους της διαπραγμάτευσης με τους Ρώσους», διαβεβαιώνει το Ελιζέ.

«Δεν πρέπει να αναζητούμε μια διέξοδο για τη Ρωσία και ο Μακρόν το κάνει εις μάτην», δήλωσε στην συνέντευξή του ο Ζελένσκι. «Γνωρίζω ότι ήθελε να επιτύχει αποτελέσματα στη διαμεσολάβηση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά δεν τα είχε», παρατήρησε.

«Μέχρις ότου η ίδια η Ρωσία να αντιληφθεί ότι έχει ανάγκη (το τέλος του πολέμου) δεν θα αναζητήσει καμιά διέξοδο», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Ο Μακρόν, που εξακολουθεί να επικοινωνεί με τον Πούτιν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι, για να τερματιστεί ο πόλεμος που διεξάγει στην Ουκρανία ο ρωσικός στρατός, η ειρήνη θα πρέπει να οικοδομείται «χωρίς να ταπεινώνεται» η Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...