217
Λίνα Μενδώνη. Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη δεν έμειναν αναπάντητα από το υπουργείο Πολιτισμού (φωτογραφία αρχείου) | ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS/ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ ΦΩΤΗΣ

Υπουργείο Πολιτισμού: Απάντηση στον Τσίπρα για τα περί «νομιμοποίησης της αρχαιοκαπηλίας»

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2022, 21:34
Λίνα Μενδώνη. Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη δεν έμειναν αναπάντητα από το υπουργείο Πολιτισμού (φωτογραφία αρχείου)
|ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS/ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ ΦΩΤΗΣ

Υπουργείο Πολιτισμού: Απάντηση στον Τσίπρα για τα περί «νομιμοποίησης της αρχαιοκαπηλίας»

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2022, 21:34

Την αντίδραση του Υπουργείου Πολιτισμού προκάλεσε το σχόλιο του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη περί «νομιμοποίησης της αρχαιοκαπηλίας», αναφορικά με την Συμφωνία για την επιστροφή 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων. «Με αυτή του τη δήλωση, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σημασία για την χώρα μας της επιστροφής του συνόλου των 161 αρχαιοτήτων στον γενέθλιο τόπο, τον συμβολισμό και την προστιθέμενη αξία της» σχολίασε το υπουργείο Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας πως θα ανέμενε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μην ακολουθούσε τη συνήθη τακτική», στην οποία έχει συνηθίσει να πολιτεύεται ως αντιπολίτευση. «Γι’ αυτήν την Κυβέρνηση, η επιστροφή και ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα των πολιτιστικών μας αγαθών αποτελούν προτεραιότητα» καταλήγει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει τα εξής: «Την επιστροφή στην Ελλάδα της μεγαλύτερης και ιδιαίτερα σημαντικής συλλογής των 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων, ο κ. Τσίπρας την ονομάζει νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας. Γι’ αυτή την Κυβέρνηση, η επιστροφή και ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα των πολιτιστικών μας αγαθών αποτελούν προτεραιότητα. Θα περιμέναμε, τουλάχιστον στο θέμα αυτό, ο κ. Τσίπρας να μην ακολουθούσε τη συνήθη τακτική, στην οποία μας έχει συνηθίσει ως αντιπολίτευση. Με αυτή του τη δήλωση, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σημασία για την χώρα μας της επιστροφής του συνόλου των 161 αρχαιοτήτων στον γενέθλιο τόπο, τον συμβολισμό και την προστιθέμενη αξία της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...