187
Διενέργεια rapid tests για τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Υπουργείο Υγείας: Υποχρεωτικά rapid tests σε υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 12:10
Διενέργεια rapid tests για τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Υπουργείο Υγείας: Υποχρεωτικά rapid tests σε υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 12:10

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test, δύο φορές την εβδομάδα, σε όλο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό) των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

Η απόφαση αυτή ελήφθη την Παρασκευή μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά».

Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλο Σαρώφ, στο ογκολογικό νοσοκομείο έχει εμβολιαστεί περίπου το 55% του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού (εδώ).

Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», στον Πειραιά, 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον ιό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείσουν, αφού υπήρξε διασπορά του ιού και σε ασθενείς.

Ετσι, λουκέτο έχουν βάλει τα χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία, καθώς και η αιματολογική και η μία από τις ογκολογικές κλινικές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή συρροή κρουσμάτων σε ίδρυμα του ΕΣΥ, καθώς στα τέλη Ιανουαρίου είχαν εντοπιστεί τουλάχιστον 52 κρούσματα κορονοϊού στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα (εδώ), χωρίς ωστόσο να ληφθούν τότε προληπτικά μέτρα για την αποφυγή και δεύτερου περιστατικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...