196
Μπορεί αρκετός κόσμος να συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα, ωστόσο με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στην απεργία ήταν πολύ μικρή | IntimeNews

Υπουργείο Εργασίας: Iσχνή η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην απεργιακή κινητοποίηση

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 21:31
Μπορεί αρκετός κόσμος να συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα, ωστόσο με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στην απεργία ήταν πολύ μικρή
|IntimeNews

Υπουργείο Εργασίας: Iσχνή η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην απεργιακή κινητοποίηση

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 21:31

«Ισχνή» υπήρξε η συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 10 Μαΐου που διοργανώθηκε από τα συνδικάτα ως αντίδραση στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Το στίγμα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης το έδωσαν για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι κυρίως στον δημόσιο τομέα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς η συμμετοχή των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν από πολύ μικρή έως ανύπαρκτη.

Για παράδειγμα, η συμμετοχή των υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ στην απεργία ήταν μηδενική. Τα καταστήματα του λιανεμπορίου ήταν ανοιχτά, όπως και της εστίασης. Μηδενική ήταν η συμμετοχή και των υπαλλήλων στις αερομεταφορές, οι οποίοι προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, η συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην απεργία δεν ξεπέρασε το 2%, ενώ στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 15%.

Ακόμα και στις ΔΕΚΟ καταγράφηκαν «χαμηλές πτήσεις» συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, αφού στη ΔΕΗ το ποσοστό ανήλθε στο 3,58%, στον ΔΕΔΔΗΕ στο 2,54%, στα ΕΛΤΑ έφτασε το 15,28%, στην ΕΥΑΘ 8,80% και στη ΔΕΘ 17%.

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ δήλωσε «ικανοποιημένη από τη σημερινή κινητοποίηση λόγω της μεγάλης συμμετοχής στο συλλαλητήριο» που πραγματοποίησε από κοινού με την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...