233
Από την επίσκεψη Δένδια στα τοπικά γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης ΟΑΣΕ στην Ουκρανία (Μαριούπολη) στα τέλη Ιανουαρίου | INTIMEnews

ΥΠΕΞ: Στις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΕ στην Μαριούπολη το προξενείο Μαριούπολης και οι έλληνες δημοσιογράφοι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 15:20
Από την επίσκεψη Δένδια στα τοπικά γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης ΟΑΣΕ στην Ουκρανία (Μαριούπολη) στα τέλη Ιανουαρίου
|INTIMEnews

ΥΠΕΞ: Στις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΕ στην Μαριούπολη το προξενείο Μαριούπολης και οι έλληνες δημοσιογράφοι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 15:20

Με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια των μελών του προσωπικού του Γενικού Προξενείου της Μαριούπολης, καθώς και των φιλοξενουμένων σε αυτό δημοσιογράφων, αποφασίστηκε η προσωρινή μεταφορά του Γενικού Προξενείου σε άλλο κτίριο εντός της πόλης, ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών, και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Ειδική Αποστολή Επιτήρησης του ΟΑΣΕ, η οποία έχει αποχωρήσει.

Η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς νωρίτερα τη Δευτέρα, διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την Γραμματεία του ΟΑΣΕ και ιδιαίτερα τη γενική γραμματέα του Οργανισμού, Χέλγκα Σμιντ (Helga Schmid).

Το Γενικό Προξενείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Στοχεία επικοινωνίας:

Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη:

Τηλέφωνα: 00380629 47-04-38, 00380629 34-53-84, 00380629 52-84-90, 00380629 33-24-92

Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης: 00380967047885
Email: [email protected]

Σε νεότερη ανακοίνωσή του ο υπουργείο γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιχείρηση εκκένωσης ελλήνων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή της Οδησσού.

Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, το αρμόδιο Γενικό Προξενείο εισηγήθηκε και έλαβε άδεια να πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης από την περιοχή Ελλήνων πολιτών, καθώς και μελών οικογενειών τους, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η επιχείρηση «Νόστος 2» έλαβε χώρα τη Δευτέρα και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από την περιοχή συνολικά 26 άτομα, τα οποία, συνοδεία του γενικού πρόξενου στην Οδησσό,  Δημήτρη Δόχτση, εφθασαν στην Μολδαβία, όπου τους υποδέχθηκε η πρέσβευτής της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά.

Οπως και το προξενείο Μαριούπολης, το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και ο γενικός πρόξενος επιστρέφει στην έδρα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...