314
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Υπόθεση «Βlue Horizon»: «Δεν είναι προαγωγή από κεντρικός λιμενάρχης να γίνεσαι βοηθός κλαδάρχη»

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2023, 15:34
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Υπόθεση «Βlue Horizon»: «Δεν είναι προαγωγή από κεντρικός λιμενάρχης να γίνεσαι βοηθός κλαδάρχη»

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2023, 15:34

Στην ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) που κατήγγειλε την «προαγωγή» του λιμενάρχη Πειραιά, ενώ o ίδιος βρίσκεται μεταξύ των ελεγχόμενων στην υπόθεση του θανάτου του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου, κατά τον απόπλου του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Βlue Horizon», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, ο λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

«Η καρατόμηση που είχε γνωστοποιηθεί από τον τέως υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και αφορούσε τον πρώην Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά (Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα), όχι μόνο δεν έγινε ποτέ, αλλά αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια, αναβαθμίστηκε και του ανατέθηκε η νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος!!!», τονίζεται την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, ενώ όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, η  νέα θέση στην οποίο τοποθετήθηκε, «αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας!!!».

«Αποδεικνύεται -καταλήγει η ανακοίνωση- ότι το ξήλωμα του πρώην Λιμενάρχη Πειραιά ήταν επικοινωνιακή μπαρούφα για μία εγκληματική ενέργεια η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη! […]

»Υποθέτουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση αυτής της σκανδαλώδους μετάθεσης, ο Υπουργός Ε.Ν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα πράξουν τα αυτονόητα. Διαφορετικά η ευθύνη τους θα είναι τεράστια!».

«Δεν προκύπτει από πουθενά προαγωγή»

«Οχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο», παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, διευκρινίζοντας κατά την ενημέρωση των πολτικών συντακτών τη Δευτέρα, πως  δεν μπορεί να θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος φεύγει από κεντρικός Λιμενάρχης και γίνεται βοηθός κλαδάρχη.

Η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία, πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης, έχει ξεκινήσει και όπως αναφέρει ο νόμος, «ο συγκεκριμένος, με βάση τη θέση και τον βαθμό που έχει, έπρεπε να επιλεγεί σε μια από θέσεις και μπήκε σε μη επιχειρησιακή θέση μέχρι να κριθεί η υπόθεση».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «δεν ευσταθεί και δεν προκύπτει από πουθενά» ότι πρόκειται για αναβάθμιση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...