561
Ο Αλεκ Μπάλντουιν δεν κρύβει τη συγκίνησή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του | RAMSAY DE GIVE/REUTERS

Υπόθεση «Rust»: O Μπάλντουιν δάκρυσε μετά την απόρριψη των κατηγοριών εναντίον του

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2024, 15:19
Ο Αλεκ Μπάλντουιν δεν κρύβει τη συγκίνησή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του
|RAMSAY DE GIVE/REUTERS

Υπόθεση «Rust»: O Μπάλντουιν δάκρυσε μετά την απόρριψη των κατηγοριών εναντίον του

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2024, 15:19

Ο ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν ξέσπασε σε κλάματα την ώρα που μια δικαστής στο Νέο Μεξικό απέρριπτε την κατηγορία για ακούσια ανθρωποκτονία εναντίον του για τον θανάσιμο πυροβολισμό στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Οι κατηγορίες κατέρρευσαν τρεις ημέρες μετά την έναρξη της δίκης του Μπάλντουιν στην πόλη Σάντα Φε, σε ένα δικαστήριο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Χάλινα Χάτσινς, πυροβολήθηκε κατά λάθος με ένα περίστροφο που χρησιμοποιούσε ο Μπάλντουιν στις πρόβες.

Το BBC αναφέρει ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η υπόθεση εναντίον του ηθοποιού απορρίφθηκε μετά τον πυροβολισμό του Οκτωβρίου 2021, και ο ηθοποιός δεν θα αντιμετωπίσει άλλη δίκη. Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς απέκρυψαν στοιχεία –μια παρτίδα από πραγματικές σφαίρες– που θα μπορούσαν να συνδέονται με τον πυροβολισμό.

Μια βασική πτυχή της υπόθεσης ήταν το πώς κατέληξαν οι σφαίρες στο σετ της ταινίας – με τους δικηγόρους του Μπάλντουιν να αμφισβητούν την αλυσίδα στοιχείων της έρευνας και να αναδεικνύουν τα λάθη που έγιναν από τις αρχές που επεξεργάστηκαν τη σκηνή του δυστυχήματος.

Η αίτηση τους για απόρριψη της υπόθεσης πυροδότησε μια σειρά εξελίξεων, με τον ένα από τους δύο εισαγγελείς να παραιτείται, και τη δικαστή, Μέρι Μάρλοου Σόμερ, να διώχνει από την αίθουσα τους ενόρκους πριν ακούσει τις καταθέσεις πολλών μαρτύρων.

Οι σφαίρες, είπε ο δικηγόρος του Μπάλτουιν, ίσως σχετίζονται με τον θάνατο της Χάτσινς, αλλά κατατέθηκαν σε διαφορετική υπόθεση, με διαφορετικό κωδικό. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι τα πυρομαχικά δεν συνδέονται με την υπόθεση και δεν ταίριαζαν με τις σφαίρες που βρέθηκαν στο σετ των γυρισμάτων της ταινίας «Rust».

Η δικαστής αποφάνθηκε, ωστόσο, ότι η εισαγγελία θα έπρεπε, ούτως ή άλλως, να μοιραστεί τα στοιχεία με την ομάδα υπεράσπισης του Μπάλντουιν. «Η εσκεμμένη απόκρυψη αυτών των πληροφοριών από τους εισαγγελείς ήταν σκόπιμη και εκ’ προθέσεως», είπε από το εδώλιο. «Δεν υπάρχει τρόπος το δικαστήριο να διορθώσει αυτό το λάθος».

Οι εισαγγελείς δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν ξανά δίωξη εναντίον του Μπάλντουιν, καθώς η δικαστής δεν έκρινε την υπόθεση ως κακοδικία, αλλά την απέρριψε κατηγορηματικά. Ο ηθοποιός αγκάλιασε τους δικηγόρους του και στη συνέχεια τη σύζυγό του, η οποία καθόταν πίσω του. Βγήκαν από την αίθουσα πιασμένοι χέρι-χέρι, μπήκαν σε ένα μαύρο όχημα και έφυγαν χωρίς καμία δήλωση ενώπιον του σμήνους των ρεπόρτερ και φωτογράφων που τους περίμεναν.

Ο Μπάλντουιν, γνωστός για τον ρόλο του στην κωμική σειρά του NBC «30 Rock» και για τις σαρκαστικές εμφανίσεις του ως Ντόναλντ Τραμπ σε σκετς της εκπομπής «Saturday Night Live», δάκρυσε την ώρα που η δικαστής διάβαζε μια μακροσκελή δήλωση με τους λόγους της απόρριψης των κατηγοριών εναντίον του. Η γυναίκα του, Ιλαρία, έφερε το χέρι της στο στόμα της, ενώ άλλα μέλη της οικογένειάς του έκλαιγαν και χαμογελούσαν.

Τα στοιχεία ήρθαν στο φως την Πέμπτη, όταν ένας τεχνικός που εργαζόταν στη σκηνή του εγκλήματος είπε στο δικαστήριο ότι ένας συνταξιούχος αστυνομικός ονόματι Τρόι Τέσκε, είχε παραδώσει πραγματικές σφαίρες που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την υπόθεση. Ο Τέσκε διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πατριό της Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, υπεύθυνης για τα όπλα που χρησιμοποιούνταν στην ταινία, η οποία έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας στην υπόθεση.

Προς το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, και ενώ οι ένορκοι είχαν απομακρυνθεί από την αίθουσα μετά από εντολή της προέδρου του δικαστηρίου, η Κάρι Μόρισι, μια από τις εισαγγελείς που ηγούνται της υπόθεσης, κατέθεσε ότι τα πυρομαχικά δεν είχαν «αποδεικτική αξία».  Η πρόεδρος διαφώνησε και οδηγήθηκε στην απόρριψη της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...