343
To 2018 o Τζουλιάνι μίλησε «ζωντανά» στο Fox για τα λεφτά που εισέπραξε η Ντάνιελς: τα πλήρωσε ο Τραμπ μέσω δικηγορικού γραφείου, είπε | web

Υπόθεση πορνοστάρ: Ο γκαφατζής Τζουλιάνι έκαψε πρώτος τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2024, 22:00
To 2018 o Τζουλιάνι μίλησε «ζωντανά» στο Fox για τα λεφτά που εισέπραξε η Ντάνιελς: τα πλήρωσε ο Τραμπ μέσω δικηγορικού γραφείου, είπε
|web

Υπόθεση πορνοστάρ: Ο γκαφατζής Τζουλιάνι έκαψε πρώτος τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2024, 22:00

Την αναμόχλευση της υπόθεσης με την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία τελικά καταδίκασε τον Τραμπ σε πρωτόδικο επίπεδο, επιχείρησε η Corriere della Sera ανατρέχοντας στη δημοσιογραφική έρευνα που είχε γίνει το 2016, όταν ο μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετώπιζε τη Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για την προεδρία. Πώς μαθεύτηκαν όλα ή, έστω, περίπου όλα; Και με ευθύνη ποίου;

Η απάντηση δεν είναι ό,τι περιμένει να ακούσει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού το «καρφί» ήταν και παραμένει υπεράνω υποψίας, ως «άνθρωπος του Τραμπ». Το λαβράκι είχαν κυνηγήσει επί μια οκταετία τα αλλεργικά στο «φαινόμενο Τραμπ» Δημοκρατικά media των ΗΠΑ, όμως το μπαμ έγινε σε εκπομπή του φιλοτραμπικού τηλεοπτικού δικτύου Fox, όλως τυχαίως και οπωσδήποτε ειρωνικώς.

Την πρώτη αποκάλυψη για τον χρηματισμό της Ντάνιελς, ώστε να μη μιλήσει σχετικά με τη σχέση της το 2006 με τον Τραμπ, έκανε στους δημοσιογράφους Μάικλ Ρόθφελντ, Τζο Παλάτσολο και Λούκας Αλπερτ ένας δικηγόρος του Λος Αντζελες ονόματι Κιθ Ντέιβιντσον. Ετσι εμφανίστηκε το πρώτο αποκαλυπτικό άρθρο για το σκάνδαλο.

Η Ντάνιελς έψαχνε και αυτή κάποιον αγοραστή της «μεγάλης ιστορίας» της ζωής της, έγραψαν οι Ιταλοί – πρακτική συναλλαγής αρκετά διαδεδομένη στον κόσμο των αμερικανικών media. Ενας άλλος δικηγόρος όμως, ο Μάικλ Κόεν, τότε άνθρωπος του Τραμπ και μετέπειτα εχθρός του, ήταν το πρόσωπο που είχε αναλάβει την κάλυψη κάθε ερωτικού ίχνους του αφεντικού του με το μάλλον ευκαταφρόνητο ποσόν των 130.000 δολαρίων.

Η  δημοσιογραφική έρευνα για το θέμα συνεχιζόταν, ώσπου τον Απρίλιο του 2018 η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ένας τρίτος δικηγόρος, ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο διάσημος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και φίλος του Τραμπ, να πει σε «ζωντανή εκπομπή» του καναλιού Fox ότι ο Τραμπ πλήρωσε την Ντάνιελς: «Τα χρήματα πληρώθηκαν από ένα νομικό γραφείο, αλλά κατόπιν ο Ντόναλντ του τα επέστρεψε».

Ο Σον Χάνιτι, ο παρουσιαστής του σόου, μπορεί να δούλευε σε συντηρητικό μέσο, αλλά δεν κοιμόταν ολόρθος: «Σοβαρά μιλάς;» απάντησε έκπληκτος. Σοβαρά μιλούσε ο Τζουλιάνι, όπως όλοι οι δικηγόροι άλλωστε, όμως έκανε γκάφα. Υστερα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και κατέληξαν στην καταδίκη του Τραμπ μία ωραία πρωία του εφετινού Μαΐου – κατά σύμπτωση σε προεκλογική περίοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...