291
Λουλούδια και σημειώματα από περαστικούς στην είσοδο του σπιτιού της κατηγορούμενης παιδοκτόνου στην Πάτρα (Φωτογραφία Αρχείου) | Ανδρέας Αλεξόπουλος / IntimeNews

Πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών που εξέτασαν Μαλένα & Ιριδα παρήγγειλε ο Τσιάρας

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 17:59
Λουλούδια και σημειώματα από περαστικούς στην είσοδο του σπιτιού της κατηγορούμενης παιδοκτόνου στην Πάτρα (Φωτογραφία Αρχείου)
|Ανδρέας Αλεξόπουλος / IntimeNews

Πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών που εξέτασαν Μαλένα & Ιριδα παρήγγειλε ο Τσιάρας

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 17:59

Με επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζητάει να ελεγχθούν οι ιατροδικαστές που πρώτοι εξέτασαν τα νεκρά παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μαλένα και Ιριδα, για τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Στην επιστολή-παραγγελία του υπουργού αναφέρεται: «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Η μητέρα των δύο κοριτσιών, τριάμιση ετών και έξι μηνών αντίστοιχα, η οποία κατηγορείται για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας -και έχει προφυλακιστεί γι’ αυτό- έχει λάβει κλήση για εξηγήσεις, αφού κρίνεται ύποπτη τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Η κλήση της έχει βασιστεί στη νέα ιατροδικαστική έκθεση των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη ήταν ασφυκτικός.

Ο κ. Τσιάρας είχε εξηγήσει στις 21 Ιουνίου ότι ο κ. Καρακούκης ξεκίνησε από μόνος του τη διαδικασία ελέγχου για να διαπιστωθεί αν έγιναν όσα έπρεπε και όπως πρέπει από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

«Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός, υπήρξε από τη δική μου πλευρά επιστολή προς τον κ. Καρακούκη για να διερευνήσει όλα τα δεδομένα, για να ξέρουμε αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έκανε τα δέοντα», είχε δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση των δύο ιατροδικαστών Καλόγρηα και Καρακούκη, που είχαν αναλάβει να κάνουν την πραγματογνωμοσύνη,  ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας προήλθε από ασφυκτικό θάνατο μετά από απόφραξη του στόματος και αποκλείεται το ατύχημα από τον τρόπο που έγινε η απόφραξη του στόματος των δύο παιδιών, δηλαδή με ισχυρή πίεση, να ήταν ατύχημα.

Το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη ήταν εγκληματική ενέργεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...