439
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος | IntimeNews

Υπόθεση Novartis: Δίωξη για Λοβέρδο – Αρχείο για Στουρνάρα

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 18:30
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος
|IntimeNews

Υπόθεση Novartis: Δίωξη για Λοβέρδο – Αρχείο για Στουρνάρα

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 18:30

Στη Βουλή διαβιβάζει τη δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να παρασχεθεί άδεια για άσκηση δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Η κυρία Τουλουπάκη αποστέλλει στη Βουλή πολυσέλιδο πόρισμα για τον πρώην υπουργό όπου αναλύονται τα δεδομένα της υπόθεσης και τα στοιχεία για τα οποία ζητείται η δίωξη.

Αντιθέτως, στο αρχείο τέθηκε -έστω και με καθυστέρηση μηνών- η υπόθεση της Novartis για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου από την kathimerini.gr, η αρχειοθέτηση για τον κ. Στουρνάρα ακολούθησε προηγούμενες αρχειοθετήσεις για τους περισσότερους από τους δέκα πολιτικούς, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν από τις έρευνες που ακολούθησαν στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν τις αρχικές έωλες μαρτυρίες τους που είχαν τόσο επικριθεί.

Η αρχειοθέτηση για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η έβδομη κατά σειρά καθώς έχουν προηγηθεί οι αρχειοθετήσεις για τους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, Βαγγέλη Βενιζέλο, Μάριο Σαλμά, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ανοικτή παραμένει ακόμα η διαδικασία για τους Αδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο από τον οποίο έχουν ζητηθεί εξηγήσεις και πλέον η Βουλή καλείται να παράσχει άδεια για άσκηση διώξεως.

Λοβέρδος: «Κατάχρηση εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους»

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, προέβη σε μια σκληρή δήλωση κάνοντας λόγο για «κατάχρηση εξουσίας».

«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας “Νοβάρτις”.

Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει.

Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό.

Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».

Πλήρης στήριξη από Γεννηματά

Την πλήρη στήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση της Novartis παρέχει η Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα, μέσα στην ημέρα το ΚΙΝΑΛ θα βγάλει ανακοίνωση, με την οποία θα γνωστοποιεί τη στήριξή της στον πρώην υπουργό Υγείας.

Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος έχει ζητήσει από τους συναδέλφους του στη Βουλή την άρση της ασυλίας του, προκειμένου το σκέλος που τον αφορά να φθάσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...