213
Το νοσοκομειακό με τον σοβαρά τραυματισμένο από σφαίρες πρωθυπουργό της Σλοβακίας κατευθύνεται στο νοσοκομείο | REUTERS/Radovan Stoklasa

Υπόθεση Φίτσο: Καταδίκη από τους Μπάιντεν και Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2024, 20:08
Το νοσοκομειακό με τον σοβαρά τραυματισμένο από σφαίρες πρωθυπουργό της Σλοβακίας κατευθύνεται στο νοσοκομείο
|REUTERS/Radovan Stoklasa

Υπόθεση Φίτσο: Καταδίκη από τους Μπάιντεν και Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2024, 20:08

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, η οποία έγινε την Τετάρτη 15 Μαΐου, και δήλωσε ότι η αμερικανική πρεσβεία στη Σλοβακία είναι έτοιμη να βοηθήσει την κυβέρνηση της Μπρατισλάβας. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Θορυβήθηκα ακούγοντας αναφορές για κάποια επίθεση στον σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο» είπε ο Μπάιντεν. «Καταδικάζουμε αυτήν τη φρικιαστική πράξη βίας. Η πρεσβεία μας βρίσκεται σε στενή επαφή με την κυβέρνηση της Σλοβακίας και είναι έτοιμη να βοηθήσει».

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε την επίθεση στον Φίτσο ως «ειδεχθές έγκλημα». Στο τηλεγράφημά του προς την ομόλογό του της Σλοβακίας, Σουζάνα Τσαπούτοβα, ανέφερε τα κάτωθι.

«Με αγανάκτηση έμαθα για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόμπερτ Φίτσο, του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Σλοβακίας. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Τον ξέρω ως γενναίο και αποφασιστικό άνδρα. Ελπίζω ότι τα χαρακτηριστικά του αυτά θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει αυτήν τη δύσκολη κατάσταση».

Συγχρόνως και ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Μπρατισλάβα καταδίκασε την επίθεση: «Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την πράξη βίας, και εκφράζω την πεποίθησή μου για την ανάγκη να τιμωρηθούν οι δράστες» έγραψε ο Ιγκορ Μπράτσικοφ σε επιστολή του προς τον Φίτσο, την οποία η ρωσική πρεσβεία ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...