449
Σκίτσο με την Γκισλέιν Μάξγουελ κατά τη διάρκεια της δίκης της | REUTERS/Jane Rosenberg/File Photo

Υπόθεση Επσταϊν: Ο πιλότος του «Λολίτα Εξπρές» καίει την Μάξγουελ

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 18:22
Σκίτσο με την Γκισλέιν Μάξγουελ κατά τη διάρκεια της δίκης της
|REUTERS/Jane Rosenberg/File Photo

Υπόθεση Επσταϊν: Ο πιλότος του «Λολίτα Εξπρές» καίει την Μάξγουελ

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 18:22

Σειρά αποκαλύψεων για τους φίλους του παιδόφιλου δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Επσταϊν έκανε στη δίκη για την Γκισλέιν Μάξγουελ ο πρώην πιλότος του, ο οποίος μετέφερε τον Επσταϊν και την παρέα του σε πολυτελή θέρετρα σε όλο τον κόσμο.

Ποιοι πέρασαν από το Gulfstream και μετέπειτα το Boeing 727 που χρησιμοποιούσε ο Επσταϊν, σύμφωνα με τον πιλότο Λάρι Βισόσκι; Ο πρίγκιπας Αντριου, γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι.

Στο αεροσκάφος είχε βρεθεί και η Βιρτζίνια Τζιούφρι, η οποία έχει ισχυριστεί ότι κακοποιήθηκε όταν ήταν ανήλικη από τον πρίγκιπα Αντριου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Επσταϊν και η Μάξγουελ ήταν «εγκληματικό δίδυμο» στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο πιλότος, που εργαζόταν για τον δισεκατομμυριούχο για 25 χρόνια, ήταν σαφής ως προς αυτό: ο Επσταϊν ήταν «το μεγάλο νούμερο ένα» και η Μάξγουελ το «νούμερο δύο». Είχαν μια στενή προσωπική σχέση, όπως διευκρίνισε, αν και δεν του φαινόταν ερωτική.

Κατέθεσε ακόμη, όπως ανέφερε το BBC, ότι δεν είχε δει κάποια σεξουαλική δραστηριότητα στις πτήσεις, η πόρτα πάντως του πιλοτηρίου ήταν κλειστή. Το αεροσκάφος είχε το παρατσούκλι «Λολίτα Εξπρές».

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ (τότε Κνάους), Τζέφρι Επστάιν και Γκισλέιν Μάξγουελ τον Φεβρουάριο του 2000 στο κλαμπ του Μαρ-α-Λάγκο, ιδιοκτησίας του ομίλου Τραμπ, στη Φλόριντα. Ο μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να είχε πετάξει με το «Λολίτα Εξπρές» /Davidoff Studios/Getty Images

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μια γυναίκα με το ψευδώνυμο «Τζέιν», θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Επστάιν όταν αυτή ήταν μόλις 14 ετών. Οπως είπε, η Μάξγουελ ήταν στο δωμάτιο όταν ο Επστάιν την κακοποιούσε.

Είχαν γνωριστεί με τον Επστάιν το 1994 και της είχε συστηθεί ως πρόσωπο που προσέφερε υποτροφίες σε μαθητές. Πρόσθεσε ότι ο πατέρας της είχε πεθάνει ένα χρόνο νωρίτερα και ότι η οικογένειά της αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες.

Και ο Επστάιν και η Μάξγουελ την κακοποίησαν σεξουαλικά· τουλάχιστον μία φορά και οι δύο μαζί. Η «Τζέιν» ταξίδεψε και με τους δύο περίπου 10 φορές στις κατοικίες που είχε ο Μάξγουελ στη Νέα Υόρκη και το Νέο Μεξικό ενώ ήταν 14 με 16 ετών. Περιέγραψε ακόμη στο δικαστήριο και όργια με άλλους συμμετέχοντες, αλλά και πόσο οδυνηρές ήταν οι συναντήσεις.

Η «Τζέιν» είπε ακόμη ότι ο Επστάιν και η Μάξγουελ υπερηφανεύονταν για τις διασυνδέσεις τους και κυρίως για τους διάσημους που γνώριζαν.

Η Μάξγουελ, κόρη του μεγιστάνα του Τύπου Ρόμπερτ Μάξγουελ, αρνείται τις οκτώ κατηγορίες που της αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι είναι αποδιοπομπαίος τράγος για τον Επστάιν που αυτοκτόνησε στην φυλακή το 2019. Αν καταδικαστεί, η μέγιστη κάθειρξη μπορεί να φτάσει τα 80 έτη.

Βρετανίδα, με αμερικανική και γαλλική υπηκοότητα, η Μάξγουελ θεωρείται ότι εντόπιζε και προωθούσε ανήλικες στον Επστάιιν τις οποίες και κακοποιούσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...