528
Ο Μάικλ Σάντσεζ με την αδελφή του Λόρεν και την κόρη της | Twitter

Υπόθεση Μπέζος: Τον αδελφό της ερωμένης του «δείχνουν» οι έρευνες για τη διαρροή των «καυτών» SMS

Εύη Ελευθεριάδου Εύη Ελευθεριάδου 1 Φεβρουαρίου 2019, 18:01
Ο Μάικλ Σάντσεζ με την αδελφή του Λόρεν και την κόρη της
|Twitter

Υπόθεση Μπέζος: Τον αδελφό της ερωμένης του «δείχνουν» οι έρευνες για τη διαρροή των «καυτών» SMS

Εύη Ελευθεριάδου Εύη Ελευθεριάδου 1 Φεβρουαρίου 2019, 18:01

Στον αδελφό της ερωμένης του, Λόρεν Σάντσεζ, στρέφει τις έρευνες για τη διαρροή στον Τύπο των ερωτικών τους SMS, ο Τζεφ Μπέζος.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Amazon έχει προσλάβει δικούς του ερευνητές για να βρουν ποιος έδωσε στην National Enquirer τα μηνύματα που αποκάλυψαν δημοσίως την παράνομη σχέση του και έβαλαν μπρος το διαζύγιό του με τη σύζυγό του, Μακένζι.

Βασικός ύποπτος, ο Μάικλ Σάντσεζ, ρεπουμπλικανός, φανατικός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και φίλος και συνεργάτης με δύο στενούς του συμβούλους: τον επί δεκαετίες φίλο του αμερικανού προέδρου, Ρότζερ Στόουν, ο οποίος κατηγορείται για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο, παρεμπόδιση επίσημης έρευνας και χειραγώγηση μάρτυρα, για την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές του 2016 και τον Κάρτερ Πέιτζ, πρώην σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ, ο οποίος επίσης βρέθηκε αναμειγμένος στο σκάνδαλο με τους Ρώσους.

Από την ημέρα που το φιλικά προσκείμενο στον Τραμπ ταμπλόιντ δημοσίευσε 12 σελίδες με αποκλειστικές φωτογραφίες και έβγαλε στη φόρα τα καυτά μηνύματα του Μπέζος και της Σάντσεζ, αναλυτές έχουν επισημάνει ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η ενασχόληση του National Enquirer με τον ιδρυτή της Amazon και ιδιοκτήτη της Washington Post, εφημερίδας που δεν αφήνει «σε χλωρό κλαρί» τον Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει κατηγορήσει τον Μπέζος ότι αγόρασε την εφημερίδα για να προωθήσει τα συμφέροντα της Amazon, αλλά και την ίδια την Post για διασπορά «ψεύτικων ειδήσεων» εναντίον του. Επίσης, έχει επιτεθεί επανειλημμένως στην Amazon για τη συμφωνία της με τα αμερικανικά ταχυδρομεία για την παράδοση των πακέτων της, η οποία «κοστίζει στον αμερικανό φορολογούμενο τεράστια ποσά» και έχει υποσχεθεί ότι θα την αλλάξει.

Ο Τζεφ Μπέζος με την Λόρεν Σάντσεζ

Ετσι, οι υποψίες για τη διαρροή των SMS, βαραίνουν τον αδελφό της Σάντσεζ, ο οποίος μάλιστα «ανακρίθηκε» την περασμένη εβδομάδα από τον Γκάβιν ντε Μπέκερ, τον επί δεκαετίες σύμβουλο σε θέματα προσωπικής ασφαλείας του Μπέζος.

Οπως αναφέρει η Daily Beast, η συνεχιζόμενη έρευνα τείνει να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όποιος έδωσε τα μηνύματα στο ταμπλόιντ, είχε πολιτικό κίνητρο, κάτι που επιβεβαιώνει τις πρώτες υποψίες.

Το όνομα του Σάντσεζ αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ βρετανικών ταμπλόιντ για την υπόθεση, ενώ ο ίδιος ο Στόουν, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μόλερ για την υπόθεση της ανάμειξης των Ρώσων στις προεδρικές εκλογές, ανέφερε επίσης τον Σάντσεζ ως φίλο του σε συνέντευξή του. Αργότερα μάλιστα, επιβεβαίωσε τη φιλία τους στον δημοσιογράφο της Daily Beast προσθέτοντας ότι είναι «πολύ καλό παιδί».

Ο Ρότζερ Στόουν. Πηγή: Reuters

Ο ντε Μπέκερ δήλωσε στην Daily Beast ότι ο Σάντσεζ, ο οποίος έκανε διακοπές στη Μύκονο τον περασμένο Αύγουστο, είναι ένα από τα πρόσωπα που εξετάζονται και ότι όλα δείχνουν πως η διαρροή είχε πολιτικό κίνητρο.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον ντε Μπέκερ, ο αδελφός της ερωμένης του Μπέζος φέρεται να κατηγορεί την  Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (ΝSA) για την πρόσβαση στο τηλέφωνο του Μπέζος και την κλοπή των επίμαχων μηνυμάτων.

Η Daily Beast αναφέρει ότι έχει στην κατοχή της έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Στόουν και ο Σάντσεζ ήταν σε επαφή τις ημέρες μετά τη δημοσίευση του National Enquirer και πριν από τη σύλληψη του φίλου του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...