518
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην εκδήλωση της πακιστανικής κοινότητας με τον διερμηνέα του | Facebook

Υποσχέσεις Βίτσα στους Πακιστανούς της Αθήνας για ιθαγένεια «με ένα χαρτί»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 11:26
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην εκδήλωση της πακιστανικής κοινότητας με τον διερμηνέα του
|Facebook

Υποσχέσεις Βίτσα στους Πακιστανούς της Αθήνας για ιθαγένεια «με ένα χαρτί»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 11:26

Με υποσχέσεις για διευκόλυνση των μελών της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα κατά τη διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, συνόδευσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, την παρουσία του σε εκδήλωση της κοινότητας που φιλοξενήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας .

Στην παρέμβασή του (δείτε το βίντεο κάτω) ο υπουργός επικαλέστηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους, ενώ όπως έκανε γνωστό, επίκειται ταξίδι του στο Ισλαμαμπάντ με αντικείμενο τη διευθέτηση ζητημάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με τις επανενώσεις οικογενειών Πακιστανών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

23مارچ ایتھنز ۔۔ امیگریشن وزیر یونان جناب دیمتریوس ویچاس کی یوم پاکستان تقریب میں خصوصی شرکت ۔ Dimitris Vitsas, Greek Minister for Migration صدر پاکستان کمیونٹی اتحاد یونان جاوید اسلم آرائیں نے مطالبہ کیا ۔ایمگریشن کھولی جائے۔۔۔تمام پاکستانی مزدوروں کو قانونی رہائش اور کام کی اجازت دی جائے۔۔۔ فیملی پیپرز کا سنگین مسلہ فوری حل کیاجائےایمیگریشن وزیر نے وعدہ کیا کہ 2ماہ کے اندر اسلام آباد صرف اس لئے جاوں گا تاکہ فیملی کاغذات بارے رکاوٹیں دور کی جاسکیں ویڈیو اظہارخیال ایمگریشن وزیر یونان بمع اردو رپورٹ از عامر کاش

Geplaatst door Javied Aslam Arain op Zondag 24 maart 2019

«Ξέρετε ότι υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει αλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα», τόνισε ο κ. Βίτσας για να συμπληρώσει:

«Το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα πάω στο Ισλαμαμπάντ. Δεν πάω για τουρισμό, πάω για να λύσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια σας στο Πακιστάν και να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε χρόνια να πάτε πίσω να δείτε τις οικογένειές σας, γιατί φοβόσαστε ότι μπορεί να μη γυρίσετε ποτέ πίσω από εκεί. Θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Αφού ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν μπορούσε να απευθυνθεί στο ακροατήριό του μιλώντας στα ουρντού, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην εκμετάλλευση των Πακιστανών που αναζητούν καλύτερη τύχη μεταναστεύοντας στην Ελλάδα:  «Ξέρω πολύ καλά ότι έχετε περάσει πολλά για να έρθετε στην Ελλάδα. Πολλοί σας εκμεταλλεύτηκαν, πολλοί μπορεί να σας εκμεταλλεύονται και ακόμα. Πολλοί εκμεταλλεύονται και αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται τα τελευταία χρόνια. Πόσες φορές δεν φοβηθήκατε όταν είδατε την Αστυνομία στο δρόμο, πόσοι από εσάς δεν βρεθήκατε σε κρατητήρια χωρίς να έχετε κάνει τίποτα. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε και θα το αλλάξουμε», είπε, κάνοντας και έναν παραλληλισμό με τους έλληνες μετανάστες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

«Εμείς ξέρουμε, όπως οι Έλληνες που είναι στη Γερμανία, όπως οι Έλληνες που είναι στην Αμερική, ότι τώρα θέλουμε να έχουμε πολίτες που έχουν δύο πατρίδες. Την πατρίδα της καρδιάς τους, το Πακιστάν και την πατρίδα όπου ζουν και μπορούν και προκόβουν, την Ελλάδα».

 «Από εσάς», συνέχισε ο κ. Βίτσας, «αυτό που θέλω είναι να μας βοηθήσετε για να βοηθάμε ακόμη περισσότερο. Να μην ανέχεστε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Μαζί να τα αντιπαλέψουμε. Χωρίς φόβο, αν έχετε κάποια ανάγκη, να απευθυνθείτε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Είτε για για την άδεια παραμονής, είτε για τα ζητήματα υγείας, είτε για τα ζητήματα δουλειάς».

«Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο, ο καθένας να σέβεται τη δική του θρησκεία και να φτιάχνουμε πράγματα, να μη τα χαλάμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός απεθυνόμενος στα μέλη πακιστανικής κοινότητας, και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθούν τελικά τρόποι, ώστε «να έρχεστε στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη και να έχετε μια τέτοια ελευθερία και να μην κινδυνεύετε ούτε μέσα στα κοντέινερ, ούτε μέσα σε θάλασσες», έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «μάθετε ελληνικά, μάθετέ μας ουρντού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...