387
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 22:59
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 22:59

Η Νέα Δημοκρατία «θα καταθέσει υπόμνημα στον Αρειο Πάγο στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα του κ. Κασιδιάρη δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εθνικές εκλογές», αξιοποιώντας τη σχετική τροπολογία της κυβέρνησης, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ερωτηθείς για το «εάν η ΝΔ πρόκειται να καταθέσει προσφυγή κατά του κόμματος Κασιδιάρη καθώς το χρονικό περιθώριο λήγει αύριο τα μεσάνυχτα» ο υπουργός έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Η ΝΔ ήταν σε αυτό το επίπεδο πάρα πολύ κάθετη. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση η οποία θα μπορέσει να εισέλθει στην Βουλή. Είναι όχι μόνο ένα δημοκρατικό αίτημα αλλά νομίζω ότι είναι και μια ύψιστη απόδοση τιμής προς την ίδια την Δημοκρατία, που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε. Για τον λόγο αυτό, προφανώς η ΝΔ που ήταν και η επισπεύδουσα πολιτική δύναμη των σχετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν από την Βουλή, θα καταθέσει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα του κ. Κασιδιάρη να μην ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εκλογές».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα καταθέσει ανάλογο υπόμνημα και για άλλα κόμματα, όπως το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου, για το οποίο δημοσιεύματα ανέφεραν ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εναλλακτικό σχήμα για την κάθοδο του καταδικασθέντος χρυσαυγίτη στις εκλογές, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε αρνητικά.

«Προς ώρας, (θα καταθέσουμε υπόμνημα) μόνο για (το κόμμα) του κ. Κασιδιάρη» καθώς «είναι αυτό που είναι προφανές ότι υπάρχει η διασύνδεση με καταδίκη στελέχους του για εγκληματική οργάνωση», σημείωσε.

Λίγες ώρες νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο υπερψήφισε την τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, είχε κάνει γνωστό πως είχε ήδη κατεθέσει ανάλογο υπόμνημα.

«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει διαχρονικά μέτωπο με την ακροδεξιά και την εγκληματική δραστηριότητά της, με το μανδύα πολιτικού κόμματος. Συνεπές στη στάση του στη Βουλή κατά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων, κατέθεσε σήμερα υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, όπως προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο», ανέφερε η Χαρ. Τρικούπη στη σχετική ανακοίνωσή της.

Οπως ενημέρωσε, το υπόμνημα «αναφέρεται αναλυτικά στη συνταγματικότητα του νομοθετικού πλαισίου», με το κόμμα να ζητεί από τον Αρειο Πάγο «να μην ανακηρύξει τους συνδυασμούς του κόμματος “Ελληνες” του Ηλ. Κασιδιάρη».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έθεσε «στην κρίση του Δικαστηρίου τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...