196
| INTIMEnews

ΥΠΟΙΚ: Οκτώ στους δέκα πολίτες πληρώνουν ακόμη χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 14:22
|INTIMEnews

ΥΠΟΙΚ: Οκτώ στους δέκα πολίτες πληρώνουν ακόμη χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 14:22

Μειωμένος κατά 380 εκατ. ευρώ – σε μόνιμη βάση – είναι ο φετινός ΕΝΦΙΑ για τα φυσικά πρόσωπα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με οκτώ στους δέκα πολίτες να βλέπουν στο εκκαθαριστικό τους μείωση του φόρου, σε σχέση με το 2021.

«Αυτό -τονίζεται στην ανακοίνωση- επιτυγχάνεται λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του φόρου, που επεξεργάστηκε το υπουργείο Οικονομικών και νομοθετήθηκε πρόσφατα με τον ν. 4916/2022, παρά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών η οποία οδήγησε στην αύξηση της συνολικής αξίας της περιουσίας των πολιτών κατά 20%, δηλαδή κατά 95 δισεκατομμύρια ευρώ» και έτσι σημειώνεται, οι φορολογούμενοι «έχουν περισσότερους διαθέσιμους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης».

Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, καταλήγει η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, ο ΕΝΦΙΑ του έτους 2022 μπορεί να καταβληθεί σε έως και δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αντί σε έξι.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου του 2022 και η τελευταία δόση καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του 2023.

«Οι πολίτες, κοιτώντας τα εκκαθαριστικά τους και συγκρίνοντάς τα με τα εκκαθαριστικά του 2021 και του 2018, μπορούν να διαπιστώσουν έμπρακτα τη συνέπεια της κυβέρνησης επί των προεκλογικών δεσμεύσεών της», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...