178
Γυναίκα που έχασε την κατοικία της από την πυρκαγιά επιστρέφει στην καμένη γη | REUTERS/Elijah Nouvelage

Υπό πλήρη έλεγχο η φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια – Στους 87 οι νεκροί

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2018, 10:29
Γυναίκα που έχασε την κατοικία της από την πυρκαγιά επιστρέφει στην καμένη γη
|REUTERS/Elijah Nouvelage

Υπό πλήρη έλεγχο η φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια – Στους 87 οι νεκροί

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2018, 10:29

Ο απολογισμός από την πυρκαγιά Camp, την πιο φονική στην ιστορία της Καλιφόρνιας, αυξήθηκε σε 87 νεκρούς μετά τον εντοπισμό τεσσάρων νέων πτωμάτων, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 475 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα όταν είχε ξεπεράσει και τους 1.200.

Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες της Καλιφόρνιας (Cal Fire) διευκρίνισαν ότι η δασική φωτιά που ξέσπασε στις 8 Νοεμβρίου βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο κατά 98%.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε έκταση σχεδόν 620.000 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας και περισσότερα από 13.500 σπίτια.

Οι βροχές που πέφτουν από την Τετάρτη βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, αλλά δυσχέραναν το έργο των συνεργείων διάσωσης για τον εντοπισμό νεκρών από τις φωτιές.

Πρόκειται μάλιστα για τις πρώτες δυνατές βροχοπτώσεις εδώ και έξι μήνες. Αυτό όμως με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο κατολισθήσεων, αλλά και το έργο των διασωστών γιατί θα στερεοποιήσει τη στάχτη στις καμένες εκτάσεις.

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε άλλη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαλιμπού, στη νότια Καλιφόρνια. Αυτή η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...