194
| Dimitris Kapantais / SOOC

Υπό κατάληψη η ΑΣΟΕΕ: «Ασυμβίβαστη η ιδιότητα του καθηγητή με την επιχειρηματική δραστηριότητα»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 11:34
|Dimitris Kapantais / SOOC

Υπό κατάληψη η ΑΣΟΕΕ: «Ασυμβίβαστη η ιδιότητα του καθηγητή με την επιχειρηματική δραστηριότητα»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 11:34

Σε κατάληψη προχώρησαν την Παρασκευή φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) έπειτα από γενική συνέλευση που συγκάλεσε ο φοιτητικός σύλλογος του ΟΠΑ «Σωτήρης Πέτρουλας», με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή που την περασμένη Τρίτη ξυλοκοπήθηκε εν ώρα μαθήματος στα αμφιθέατρο από κουκουλοφόρους και ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές υποθέσεις.

Αίτημα των καταληψιών είναι η άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου καθηγητή και η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές κατηγορούν μάλιστα τον πρύτανη, Δημήτρη Μπουραντώνη, για συγκάλυψη. O ίδιος ωστόσο έχει δηλώσει (εδώ) ότι ευθύνη του ήταν να παραπέμψει τον εν λόγω καθηγητή στο πειθαρχικό συμβούλιο και πλέον τον λόγο έχει εκείνο – χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη συνεδριάσει.

 «Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκάλυψη, και ο πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντώνης», αναφέρουν οι καταληψίες και ζητούν «η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, οι καταληψίες της ΑΣΟΕΕ έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 13:00, καλώντας παράλληλα σε συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με άλλους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...