248
Φιαλίδιο από το εμβόλιο της AstraZeneca (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Dado Ruvic

Υπό επανεξέταση και στην Ελλάδα οι ηλικίες που θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 14:29
Φιαλίδιο από το εμβόλιο της AstraZeneca (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Dado Ruvic

Υπό επανεξέταση και στην Ελλάδα οι ηλικίες που θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 14:29

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τέθηκε εκ νέου το εμβόλιο των Οξφόρδης/AstraZeneca, μετά τα τέσσερα ύποπτα περιστατικά θρομβώσεων ύστερα από εμβολιασμό.

Η ΕΕΕ συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει και πάλι η ηλικιακή κατηγοριοποίηση για τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος, εφόσον τελικά φανεί ότι υπήρξε κάποια συσχέτιση μεταξύ των περιστατικών και του εμβολιασμού.

Την ίδια στιγμή, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας διερευνούν προσεκτικά ένα προς ένα τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν μετά τη χορήγηση συγκεκριμένου εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή επίσημα διερευνώνται τέσσερα περιστατικά για τη συσχέτιση πρόκλησης θρόμβων μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και αύριο. Ολα τα ύποπτα περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν υπάρχουν άλλα».

Για το ενδεχόμενο τα περιστατικά αυτά να οδηγήσουν σε πρόωρη παύση των εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraΖeneca, ο ίδιος τόνισε ότι δεν θεωρεί πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Να πούμε ότι, πέρα από τα περιστατικά, πολλές χιλιάδες κόσμου έχει εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraΖeneca και αυτοί είναι οι αριθμοί που κινούνται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα επιστημονικά όργανα και οι επιστήμονες είναι σε επαγρύπνηση, ώστε να αξιολογούνται αυτά τα περιστατικά και να λαμβάνονται οι αποφάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τις ανακοινώσεις για τα νεότερα δεδομένα θα κάνει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. από το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...