234
| sooc

Υπό εξέταση ένα αυστηρότερο lockdown 15 ημερών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 22:22
|sooc

Υπό εξέταση ένα αυστηρότερο lockdown 15 ημερών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 22:22

Περιοριστικά μέτρα (περίπου) 15 ημερών σε όλη τη χώρα εισηγείται η υποεπιτροπή των ειδικών στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, την ώρα που τα κρούσματα ανέρχονται σε πάνω από 2.300 και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αυξάνεται, φέρνοντας το σύστημα υγείας για άλλη μια φορά στα όριά του.

Πληροφορίες που μετέδωσε την Τρίτη ο ΣΚΑΪ ανέφεραν ότι οι ειδικοί ζήτησαν το σκληρό lockdown να ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και να παραταθεί έως την Καθαρά Δευτέρα, στις 15 Μαρτίου.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 11:00 (εσπευσμένα καθώς η συνάντηση θα ήταν την Παρασκευή) και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Εν τω μεταξύ, ειδικά στην Αττική η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική.

Τα διαθέσιμα κρεβάτια σε ΜΕΘ μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και, με δεδομένο ότι σήμερα είχαμε 16 νέες διασωληνώσεις σε όλη τη χώρα, θα εξαντληθούν πάρα πολύ σύντομα.

Στόχος του υπουργείου είναι να αυξηθούν ως τα τέλη της εβδομάδας οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική από 312 σε 340 με την μετατροπή απλών ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid στα δημόσια νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, ασθενείς που δεν πάσχουν από Covid αλλά χρειάζονται εντατική θεραπεία θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές που ήδη έχουν διαθέσει στο ΕΣΥ 110 με 120 κρεβάτια ΜΕΘ.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ ανέφεραν ότι «κλείδωσε» συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για να διαθέσουν πάνω από 200 απλές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...