317
Ο Βασίλης Στίγκας μόνος κι έρημος στη Βουλή | INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπό διάλυση η ΚΟ των «Σπαρτιατών»: Αφησαν μόνο του στη Βουλή τον Στίγκα που τώρα καταγγέλλει τον Κασιδιάρη!

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 14:31
Ο Βασίλης Στίγκας μόνος κι έρημος στη Βουλή
|INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπό διάλυση η ΚΟ των «Σπαρτιατών»: Αφησαν μόνο του στη Βουλή τον Στίγκα που τώρα καταγγέλλει τον Κασιδιάρη!

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 14:31

Η εικόνα του Βασίλη Στίγκα, αρχηγού του πολιτικού μορφώματος «Σταρτιάτες», να κάθεται μόνος και έρημος στα έδρανα της Βουλής κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές την Πέμπτη, θα μπορούσε να είναι και η εικονογράφηση της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του συγκεκριμένου κόμματος –άλλωστε οι «ανταρσίες» βουλευτών που δήλωναν πιστοί όχι στον (τύποις πλέον) πρόεδρο αλλά στον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, ήταν ένα από τα πολιτικά γεγονότα αυτού του καλοκαιριού.

Το ότι μετά από αυτήν την θλιβερή εικόνα ο κ. Στίγκας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και χαρακτήρισε τους βουλευτές που τον άφησαν μόνο του ως «καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα», δηλαδή από τον Κασιδιάρη, είναι μάλλον πολύ αργά. Τόσο για τον κ. Στίγκα, ο οποίος βέβαια στην επινίκια ομιλία του το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιουνίου είχε σπεύσει ο ίδιος να εξυμνήσει τον φυλακισμένο στον Δομοκό νεοναζί εγκληματία, όσο και για το πολιτικό σύστημα συνολικά που δεν κατάφερε να απομονώσει το φίδι των χρυσαυγιτών και το ξαναείδε στη Βουλή.

Στις τελευταίες εκλογές οι Σπαρτιάτες αναδείχτηκαν πέμπτη κοινοβουλευτική δύναμη με 4,68% και 12 έδρες.

«Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Στίγκας σχολιάζοντας την επιλογή των βουλευτών του να απέχουν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε “Greek mafia ή Δον Κορλεόνε” που λένε πώς και τι θα κάνουν και ποτε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης», υποστήριξε επίσης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...