251
O Μάικλ Ο' Λίρι, CEO της Ryanair | Reuters

Υπήρχαν πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο, λέει ο Μάικλ Ο’ Λίρι της Ryanair

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 12:36
O Μάικλ Ο' Λίρι, CEO της Ryanair
|Reuters

Υπήρχαν πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο, λέει ο Μάικλ Ο’ Λίρι της Ryanair

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 12:36

«Ηταν μια περίπτωση αεροπειρατείας υποστηριζόμενη από ένα κράτος». Αυτό είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, στην πρώτη του αντίδραση για το περιστατικό της πτήσης FR4978 που καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο του Μινσκ για να συλληφθεί ο Ρομάν Προτάσεβιτς.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Irish Newstalk για την αναγκαστική εκτροπή του αεροσκάφους της εταιρείας του που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας, αλλά συνοδεία ενός μαχητικού MiG-29 οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο στο Μινσκ, ο Ο’ Λίρι είπε ότι θα έχει «λεπτομερή ενημέρωση σήμερα με τις αρχές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Παραδέχτηκε ότι επιβάτες και πλήρωμα τέθηκαν κατ’ ουσίαν υπό κράτηση.

Αλλά φαίνεται ότι η πρόθεση των αρχών της Λευκορωσίας ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και τη σύντροφό του, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, ο οποίος προχώρησε και σε μια άλλη παραδοχή: «Πιστεύουμε ότι υπήρχαν και κάποιοι πράκτορες της KGB που κατέβηκαν επίσης από το αεροσκάφος», πρόσθεσε.

(FLIGHTRADAR24.COM/Handout via REUTERS)

Σύμφωνα με μηνύματα που έστειλε σε συναδέλφους του την Κυριακή ο Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος είναι ο δημοσιογράφος-ακτιβιστής της αντιπολίτευσης που συνελήφθη από τις αρχές της Λευκορωσίας, τον ακολουθούσε ένας άνδρας, που υποψιάστηκε ότι ήταν πράκτορας της KGB της Λευκορωσίας, ενόσω βρισκόταν στην αίθουσα αναχώρησης στην Αθήνα.

Ο άνδρας στάθηκε πίσω του στην ουρά για να επιβιβασθεί και προσπάθησε να τραβήξει μια φωτογραφία των εγγράφων του, είπε ο ακτιβιστής στους συναδέλφους του. Ο Προτάσεβιτς είπε ότι ο άνδρας τού έθεσε τότε μια «ηλίθια ερώτηση» στα ρωσικά και έφυγε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...