189
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Υπ. Εξωτερικών: Ο Ερντογάν κάτι δεν έχει καταλάβει καλά

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 07:00
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Υπ. Εξωτερικών: Ο Ερντογάν κάτι δεν έχει καταλάβει καλά

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 07:00

Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν, υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς συνθήκες: αυτή ήταν η απάντηση της Αθήνας, μέσω δήλωσης διπλωματικών πηγών, στις νέες προκλήσεις τούρκων αξιωματούχων την Τετάρτη.

«Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ» διεμήνυσαν από το υπουργείο Εξωτερικών, στη σκιά και των ασύμμετρων νέων δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν που ανακάλυψε ακόμα και «εχθρικές ενέργειες» της Ελλάδας.

Επίσης, από το υπ. Εξωτερικών υπογράμμισαν το εξής: «Στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα».

Το μήνυμα της Αθήνας προς την τουρκική ηγεσία ήταν ακόμα σαφές: η Αγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι το «ανερχόμενο προφίλ» της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο.

«Είναι το “ανερχόμενο προφίλ” μιας χώρας που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο, αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες όπου ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...