455
«Η φωτιά που καίει στο λιμάνι Χοντέιντα είναι ορατή σε όλη τη Μέση Ανατολή και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ | Οfficial X account of the State of Israel

Υεμένη: Το Ισραήλ χτύπησε τους Χούθι, για αντίποινα προειδοποιεί η Χεζμπολάχ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 23:02
«Η φωτιά που καίει στο λιμάνι Χοντέιντα είναι ορατή σε όλη τη Μέση Ανατολή και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ
|Οfficial X account of the State of Israel

Υεμένη: Το Ισραήλ χτύπησε τους Χούθι, για αντίποινα προειδοποιεί η Χεζμπολάχ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 23:02

Νέα ανάφλεξη υπήρξε το Σάββατο στην Υεμένη, με το Ισραήλ να εξαπολύει μαχητικά αεροσκάφη σε «στρατιωτικούς στόχους» των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα.

Ήταν τα αντίποινα για τις εκατοντάδες επιθέσεις  των σιιτών ανταρτών κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες και με αποκορύφωμα την επίθεση στο Τελ Αβίβ την Παρασκεύη, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας ισραηλινός πολίτης.

 

Από την πλευρά τους οι Χούθι προειδοποίησαν ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει το τίμημα» για τα πλήγματα στο λιμάνι, που σύμφωνα με τους ίδιους προκάλεσαν θύματα.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ έπληξε τους Χούθι για να στείλει ένα μήνυμα μετά τον θάνατο του ισραηλινού πολίτη.

«Η φωτιά που καίει αυτή τη στιγμή στη Χοντέιντα είναι ορατή σε όλη τη Μέση Ανατολή και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο», τόνισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωσή του. «Οι Χούθι μας επιτέθηκαν πάνω από 200 φορές. Την πρώτη φορά που σκότωσαν έναν Ισραηλινό πολίτη, τους βομβαρδίσαμε. Και θα το κάνουμε αυτό σε οποιοδήποτε μέρος χρειαστεί».

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι, Al-Masirah μετέδωσε σειρά αεροπορικών επιδρομών σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου, με τους αντάρτες να κατηγορούν ευθέως το Ισραήλ.

«Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε σχετική ανακοίνωση των Χούθι.

Αξιωματούχος των ανταρτών προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει το τίμημα» για τα σημερινά πλήγματα, λέγοντας ότι η κλιμάκωση θα πληρωθεί με κλιμάκωση.

Την Παρασκευή, τις πρώτες πρωινές ώρες, ένα ιρανικής κατασκευής drone μεγάλου βεληνεκούς έπληξε το κέντρο του Τελ Αβίβ σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας ελαφρά άλλους τέσσερις. Οι Χούθι ανέλαβαν με την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Στο μεταξύ, η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ προειδοποίησε σήμερα ότι οι ισραηλινές επιδρομές κατά των Χούθι – συμμάχων της Χεζμπολάχ – στην Υεμένη, σηματοδοτούν μια «επικίνδυνη» καμπή, εννέα μήνες μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η ανόητη ενέργεια του σιωνιστή εχθρού προαναγγέλλει μια νέα επικίνδυνη φάση στη σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή», προειδοποίησε η οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν, καθώς και από τους Παλαιστίνιους και τους συμμάχους της Υεμένης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...