149
Αμερικανικό μαχητικό απονηώνεται από το αεροπλανοφόρο «USS Dwight D Eisenhower» με στόχο εγκαταστάσεις των Χούθι | EPA/MC3 KAITLIN WATT/US NAVY HANDOUT

Υεμένη: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους των Χούθι

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2024, 09:41
Αμερικανικό μαχητικό απονηώνεται από το αεροπλανοφόρο «USS Dwight D Eisenhower» με στόχο εγκαταστάσεις των Χούθι
|EPA/MC3 KAITLIN WATT/US NAVY HANDOUT

Υεμένη: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους των Χούθι

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2024, 09:41

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ακόμη δυο πλήγματα εναντίον των Χούθι της Υεμένης, διευκρινίζοντας πως βομβάρδισαν στο έδαφος δύο πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας που οι αντάρτες είχαν στρέψει προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν θέσεις των Χούθι στην Υεμένη προκειμένου να προστατεύσουν την διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν από τις επιθέσεις των ανταρτών, που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι νέοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί, στις 02:30 το πρωί της Τετάρτης , «έπληξαν δυο πυραύλους κατά πλοίων των Χούθι, που ήταν στραμμένοι προς τη νότια Ερυθρά Θάλασσα και ήταν έτοιμοι να εκτοξευθούν», ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «Κεντρική Διοίκηση»).

Η επιχείρηση αυτή διεξήχθη για την αποτροπή του «άμεσου κινδύνου για τα εμπορικά πλοία και τα σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...