340
ΜΜΕ που στηρίζουν τους αντάρτες Χούθι έκαναν λόγο για βομβαρδισμούς στο λιμάνι της Χοντέιντα, στην πρωτεύουσα Σαναά και σε άλλες τοποθεσίες | Social media

Υεμένη: ΗΠΑ και Βρετανία βομβάρδισαν ξανά τους Χούθι

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2024, 19:33
ΜΜΕ που στηρίζουν τους αντάρτες Χούθι έκαναν λόγο για βομβαρδισμούς στο λιμάνι της Χοντέιντα, στην πρωτεύουσα Σαναά και σε άλλες τοποθεσίες
|Social media

Υεμένη: ΗΠΑ και Βρετανία βομβάρδισαν ξανά τους Χούθι

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2024, 19:33

Αεροπορικές επιδρομές σε μια σειρά από στόχους των Χούθι στην Υεμένη πραγματοποίησαν την Παρασκευή στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, πλήττοντας στρατιωτικές βάσεις και άλλες υποδομές των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Χούθι, επτά βομβαρδισμοί έπληξαν το αεροδρόμιο της Χοντέιντα, μια σημαντική πόλη-λιμάνι, και την περιοχή Καθέιμπ, όπου βρίσκεται μια στρατιωτική βάση ελεγχόμενη από το καθεστώς. Αλλα τέσσερα πλήγματα σημειώθηκαν στην περιοχή Σεϊάνα, στην πρωτεύουσα Σαναά, και δύο πλήγματα στην επαρχία Νταμάρ.

Σημειώνεται πως τη Χοντέιντα είχε πλήξει και ο ισραηλινός στρατός, έπειτα από πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι στο Ισραήλ, σε απάντηση για τον θάνατο του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Η αμερικανοβρετανική ήρθε, άλλωστε, λίγες ημέρες μετά την απειλή των Χούθι για «κλιμάκωση στρατιωτικών επιχειρήσεων» με στόχο το Ισραήλ, με φόντο τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο.

Επίσης, μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι Χούθι είχαν αναλάβει την ευθύνη για επίθεση που είχε στόχο αμερικανικά πολεμικά πλοία. Οι αντάρτες είχαν εκτοξεύσει περισσότερους από έξι πυραύλους καθώς και δύο drones εναντίον τριών αμερικανικών πλοίων που διέρχονταν από το στενό Μπαμπ ελ-Μάντεμπ, ωστόσο αναχαιτίστηκαν από αμερικανικά αντιτορπιλικά, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου.

Την εβδομάδα αυυτή οι αντάρτες είχαν πλήξει ένα βρετανικό τάνκερ.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Μεγάλη Βρετανία έχουν πλήξει ξανά θέσεις των Χούθι στην Υεμένη, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επιθέσεις των ανταρτών εναντίον εμπορικών, κυρίως, πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες ξεκίνησαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...