361
Σε fast lane και όπου φύγει φύγει οι 17 Καζάκοι μισθωτές του «Περσεφόνη» | Menelaos Myrillas / SOOC

Υδρα: Πώς έφυγαν «κύριοι» από τη χώρα οι καζάκοι μισθωτές του «Περσεφόνη»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 16:25
Σε fast lane και όπου φύγει φύγει οι 17 Καζάκοι μισθωτές του «Περσεφόνη»
| Menelaos Myrillas / SOOC

Υδρα: Πώς έφυγαν «κύριοι» από τη χώρα οι καζάκοι μισθωτές του «Περσεφόνη»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 16:25

Την Τετάρτη απολογούνται ο καπετάνιος και τα 12 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» για τη φωτιά που κατέκαψε 300 στρέμματα πευκοδάσους στο νησί της Υδρας –φωτιά που φέρεται να προκλήθηκε από ρίψη βεγγαλικών. Σε βάρος τους, υπενθυμίζεται, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο.

Σε αντίθεση όμως με το πλήρωμα, για τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας ή της εταιρείας που φέρεται να εκμεταλλευόταν το σκάφος την τρέχουσα τουριστική περίοδο, αλλά και τους 17 τουρίστες από το Καζακστάν που το είχαν νοικιάσει, δεν υπήρξε καμία συνέπεια.

Οι Καζάκοι μάλιστα αναχώρησαν το πρωί του Σαββάτου από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», χωρίς να κινηθεί καμία απολύτως διαδικασία σε βάρος τους και χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν το εσπευσμένο της αναχώρησής τους (δεδομένου ότι το προηγούμενο βράδυ έκαναν κρουαζιέρα στον Σαρωνικό) συνδέεται με την πυρκαγιά ή απλά είχαν ολοκληρώσει τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος της Υδρας, Γιώργος Κακουδάκης, που περιέγραψε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 την έκταση της καταστροφής στο νησί, αρκέστηκε να πει πως δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της σχηματισθείσας δικογραφίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Ακολούθησε η διευκρινιστική ανακοίνωση-απάντηση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε σειρά δημοσιευμάτων για το πώς είναι δυνατόν να φύγουν «κύριοι» από τη χώρα οι 17 Καζάκοι και να ελέγχονται μόνο ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη».

«Η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει καταγραφεί, η «Περσεφόνη» ήταν το μοναδικό σκάφος που βρισκόταν στον όρμο Μπίστι το βράδυ της Παρασκευής, από όπου και απέπλευσε παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Εκεί αποβιβάστηκαν οι 17 Καζάκοι ο οποίοι δίχως χρονοτριβή μετέβησαν στη συνέχεια στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από όπου και αναχώρησαν στις 11 το πρωί του Σαββάτου. Οαο για τη θαλαμηγό, επέστρεψε και έδεσε στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η  αρμόδια εισαγγελέας δεν ενημερώθηκε για το συμβάν και τους εμπλεκόμενους σε αυτό, παρά στη μία μετά το μεσημέρι του Σαββάτου…

Οι Καζάκοι όμως ήδη ταξίδευαν για την πατρίδα τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...