313
Ο χυδαίος Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και το θύμα του, η Μισέλ Ομπάμα | Getty Images (Tasos Katopodis) και EPA (Peter Foley)

Χυδαιότητες από τους Τραμπ και απειλές στη Μισέλ Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2024, 17:00
Ο χυδαίος Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και το θύμα του, η Μισέλ Ομπάμα
|Getty Images (Tasos Katopodis) και EPA (Peter Foley)

Χυδαιότητες από τους Τραμπ και απειλές στη Μισέλ Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2024, 17:00

Καθώς οι Δημοκρατικοί γυρεύουν «εναλλακτικό» υποψήφιο πρόεδρο για να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου –ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο Τραμπ–, από το στρατόπεδο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ εκτοξεύονται ύβρεις και προσβολές εναντίον της Μισέλ Ομπάμα, πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ. Γιατί εναντίον της; Επειδή αυτήν προβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλον παράγοντα των Δημοκρατικών τα φιλικά προς αυτούς αμερικανικά media.

Και δεν είναι μόνο τα media. Οπως έγραψε η Corriere della Sera, ακόμη και οι στοιχηματζήδες «παίζουν» τη Μισέλ Ομπάμα φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών σε περίπτωση αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν. Και οι Ιταλοί παρέθεσαν τα σχετικά στοιχεία από στοιχηματικές εταιρείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Με αυτά τα δεδομένα, το περιβάλλον Τραμπ είπε να κινηθεί σε… προϋπάντηση της Μισέλ Ομπάμα, με το εγνωσμένης ποιότητος ήθος του.

Ο πιο δραστήριος στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είναι ο γιος του Ντόναλντ Τζούνιορ. Στις 11 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Super Bowl, ο γιος δημοσίευσε στα social media φωτογραφία ενός παλιού ποδοσφαιριστή της ομάδας φούτμπολ Pittsburgh Steelers. Ο μπαλαδόρος ήταν μεγαλόσωμος και ο Ντόναλντ Τζούνιορ χυδαίος. Κάτω από την εν λόγω φωτογραφία έγραψε την εξής λεζάντα: «Βρήκα αυτήν τη σπάνια και συλλεκτική κάρτα με τη μορφή της Μισέλ Ομπάμα».

Επακολούθησε βροχή σχολίων από αγανακτισμένους που χαρακτήρισαν τον υιό Τραμπ «ρατσιστή», «μισογύνη», «αηδιαστικό σοβινιστή» κ.ά. Η Corriere σημείωσε ότι υπάρχει βάθος στην ιστορία, διότι η θεωρία συνωμοσίας που θέλει τη Μισέλ είτε τρανς άτομο είτε άνδρα είναι παλιά, διατυπωμένη από το μόρφωμα QAnon την εποχή που οι Ομπάμα ήταν στον Λευκό Οίκο. Τώρα αυτή η εξωφρενική ιστορία επανέρχεται μέσω των Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τζούνιορ επανήλθε ύστερα από τον εις βάρος του θόρυβο με νεότερο σχόλιο, με το οποίο ουσιαστικά προειδοποιεί και απειλεί τη Μισέλ Ομπάμα ότι αν αποφασίσει να πάρει το χρίσμα, τότε την περιμένουν χειρότερα. Φυσικά, άφησε ξανά υπαινιγμούς για το φύλο της Μισέλ. Κάπως έτσι, όλως διόλου τριτοκοσμικά, οι ΗΠΑ θα οδηγηθούν στις κάλπες…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...