428
Έρσιν Τατάρ κατά την επίσκεψή του στο νεκροταφείο Καντιφέκαλε στη Σμύρνη | Τwitter/ Από τον επίσημο λογαριασμό του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα

Χυδαίος ο Tατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο – να μεταβιβαστεί στην Τουρκία!

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 10:38
Έρσιν Τατάρ κατά την επίσκεψή του στο νεκροταφείο Καντιφέκαλε στη Σμύρνη
|Τwitter/ Από τον επίσημο λογαριασμό του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα

Χυδαίος ο Tατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο – να μεταβιβαστεί στην Τουρκία!

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 10:38

Πέρα από τη γνωστή θέση που επαναλαμβάνει μονότονα ο ίδιος και ο εντολέας του, Ταγίπ Ερντογάν, ότι μόνη αποδεκτή λύση στο Κυπριακό, είναι η λύση των δύο κρατών, ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, βγήκε τώρα να δηλώσει ότι Κύπρος είναι τουρκική και πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία!

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο, δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους, ήταν όμως οι πρόγονοί μας που κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια. Η Κύπρος είναι εντελώς δική μας», αναφώνησε ο Τατάρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο συμποσίου στη Σμύρνη για το Αιγαίο («Θάλασσα των Νήσων», όπως αναφερόταν στον τίτλο του συμποσίου) .

Μόνος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς, υποστήριξε, ήταν και είναι η Ενωση με την Ελλάδα. «Ολοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας», είπε και χωρίς αιδώ δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι «βάσει συμφωνιών», η Κύπρος θα πρέπει «να μεταβιβαστεί» στο Οθωμανικό Κράτος ή στον διάδοχο του την Τουρκική Δημοκρατία!

Ο κατοχικός εντεταλμένος της Αγκυρας συνέχισε το παραλήρημά του λέγοντας ότι μετά την εκλογή του στη θέση του «προέδρου» του ψευδοκράτους, με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας, φώναξαν με όλη τους τη δύναμη ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο με τη συνεργασία δύο χωριστών κρατών που ζουν δίπλα -δίπλα, βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα, και ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν την ομοσπονδία.

«Υπάρχει τουρκικό κράτος στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι η ‘τδβκ’(το ψευδοκράτος των Τούρκων στην Βόρεια Κύπρο που δε αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα). Αυτό το κράτος οφείλει την κυριαρχία και την ύπαρξή του στον δίκαιο αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», ανέφερε ο Τατάρ και δικαιιολογώντας τον τουρκικό στρατό κατοχής στο νησί, υποτήριξε πως σήμερα, εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο, οφείλεται παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Διαφορετικά», είπε, «η αιματοχυσία θα συνεχίσει ξανά, αλλά υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο από το 1974. Κανείς δεν αιμορραγεί», ισχυρίστηκε, κάνοντας ότι δεν ξέρει για χαμένες περιουσίες από την τουρκική εισβολή και κατοχή. Επομένως, κατέληξε, η ένοπλη παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί.

«Ο τουρκοκυπριακός λαός νοιάζεται πραγματικά για αυτό. Το Κυπριακό δεν αφορά μόνο τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους. Αυτό συμβαίνει και στις διεθνείς συμφωνίες, είναι ένα μονοδιάστατο ζήτημα στη δημιουργία ισορροπιών μεταξύ της Τουρκίας και η Ελλάδα. Η Τουρκία είναι μια πλευρά στην Κύπρο. Η παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί στην Κύπρο. Διαφορετικά, τα παιχνίδια που παίζονται στο Αιγαίο θα παιχτούν και στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προθέσεις τους είναι ήδη ξεκάθαρες», ανέφερε εν κατακλείδι ο Ερσίν Τατάρ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με τέτοιου είδους δηλώσεις τα περιθώρια έστω και μίνιμουμ συνεννόησης στη χρονίζουσα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού όχι απλά στενεύουν, αλλά ουσιαστικά έχουν πλέον εξαντληθεί.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...