407
Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς το 2017 στο Παρίσι, όταν τιμήθηκαν από τον Φρανσουά Ολάντ για τη φιλανθρωπική τους δράση | REUTERS/Kamil Zihnioglu/Pool/File Photo

Βόμβα πολλών δισεκατομμυρίων: χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 07:34
Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς το 2017 στο Παρίσι, όταν τιμήθηκαν από τον Φρανσουά Ολάντ για τη φιλανθρωπική τους δράση
|REUTERS/Kamil Zihnioglu/Pool/File Photo

Βόμβα πολλών δισεκατομμυρίων: χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 07:34

Είναι μια είδηση, την οποία τo CNN ενέταξε στα breaking news αργά τη νύχτα της Δευτέρας: ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς χωρίζουν ύστερα από 27 χρόνια γάμου και τρία παιδιά. Και το ανακοίνωσαν με ένα tweet.

«Μετά από πολλή σκέψη και αφού δουλέψαμε πολύ για τη σχέση μας, πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας», ανέφεραν οι δύο τους σε μια κοινή τους δήλωση που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του Μπιλ Γκέιτς στο Twitter.

«Δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να εξελιχθούμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζητάμε χώρο και να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μας καθώς αρχίζουμε να πορευόμαστε σε αυτήν τη νέα ζωή», ανέφεραν.

Ο Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft και επί σειρά πολλών ετών πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είχε νυμφευτεί τη Μελίντα Φρεντς τον Ιανουάριο του 1994. Η Μελίντα, 29 ετών τότε, ήταν  υπεύθυνη πωλήσεων της εταιρείας του Γκέιτς στη Χαβάη. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά: την Τζένιφερ-Κάθριν το 1996, τον Ρόι Τζον το 1999 και τη Φόιβη Αντέλ το 2002.

Ο 65ετής Μπιλ Γκέιτς και η 56χρονη Μελίντα, ίδρυσαν το 2000 το διάσημο πλέον Bill & Melinda Gates Foundation, ένα από τα πιο ισχυρά και δραστήρια φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο. Εκτοτε έχουν δαπανήσει τουλάχιστον 53,8 δισ. δολάρια σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και διαφόρων ασθενειών. Σύμφωνα με φορολογικά στοιχεία που επικαλέστηκε το CNBC, το Bill & Melinda Gates Foundation διαθέτει σήμερα πάνω από 51 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Οι Γκέιτς ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να «συνεργάζονται για το ίδρυμά τους», που καταπολεμά την φτώχεια και τις ασθένειες.

Δεν είπαν τίποτα για τους λόγους που τους ώθησαν να χωρίσουν.

Το 2006 ανακοινώνοντας μια δωρεά 500 εκατ. δολαρίων για την καταπολέμηση του AIDS (REUTERS/J.P. Moczulski/File Photo)
To 2015 σε μια διάλεξη για την αειφόρο ανάπτυξη στις Βρυξέλλες (REUTERS/Francois Lenoir/File Photo)
Το 2007 στο Νταβός (REUTERS/Sebastian Derungs/File Photo)

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη του Forbes, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια. Βρίσκεται πίσω από δύο άλλους Αμερικανούς, τον Τζεφ Μπέζος και τον Έλον Μασκ και τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό, και μπροστά από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ.

Δύο χρόνια νωρίτερα ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και η τότε σύζυγός του, Μακένζι ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...