436
Η Μελίσα, αριστερά, και η Κατερίνα μεγάλωσαν με τέσσερις γονείς | thetimes.co.uk

Από λάθος στο μαιευτήριο άλλαξαν γονείς αλλά… μεγάλωσαν σαν αδελφές

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 20:22
Η Μελίσα, αριστερά, και η Κατερίνα μεγάλωσαν με τέσσερις γονείς
|thetimes.co.uk

Από λάθος στο μαιευτήριο άλλαξαν γονείς αλλά… μεγάλωσαν σαν αδελφές

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 20:22

Ενα μοιραίο λάθος, από αυτά που γίνονται στις ταινίες, έστειλε δύο νεογέννητα κορίτσια σε διαφορετικές οικογένειες.

Η Κατερίνα Αλάνια και η Μελίσα Φοντέρα, 23 ετών σήμερα, από το Ματσάρα ντελ Βάλο στη Σικελία, μεγάλωσαν, έπειτα από το λάθος στο μαιευτήριο, η μία στην οικογένεια της άλλης, χωρίς οι γονείς τους να υποψιάζονται τίποτα.

Οταν ήταν τριών ετών αποκαλύφθηκε το λάθος, οι γονείς τους όμως πήραν την ασυνήθιστη απόφαση να μεγαλώσουν τα κορίτσια μαζί, σαν να ήταν πραγματικές αδελφές – έστω και αν δεν είχαν καμία συγγένεια. Ηταν ένα πείραμα να μεγαλώνεις με τέσσερις γονείς και οκτώ παππούδες και γιαγιάδες, αλλά πέτυχε, είπαν σε ντοκιμαντέρ της RAI.

Τα κορίτσια γεννήθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 1998, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, γράφουν οι Times. Οι νοσοκόμες, μέσα στο εορταστικό κλίμα για το νέο έτος, μπέρδεψαν τα μωρά. Αν και οι μητέρες παρατήρησαν ότι τα νεογέννητα δεν φορούσαν τα ρουχαλάκια που είχαν δώσει οι ίδιες στο νοσοκομείο, οι νοσοκόμες είπαν ότι μπερδεύτηκαν τα ρούχα και όχι τα παιδιά. Και το θέμα έληξε εκεί.

Στον παιδικό σταθμό…

Τρία χρόνια αργότερα η Μαρινέλα Αλάνια παρατήρησε στον παιδικό σταθμό την ομοιότητα ανάμεσα σε ένα άλλο κοριτσάκι, την Κατερίνα, και τις άλλες δύο κόρες της. Αναγνώρισε την μητέρα της Κατερίνα από το μαιευτήριο και αυτό της γέννησε υποψίες.

Δύο εβδομάδες αργότερα το τεστ DNA απέδειξε το μπέρδεμα. Ενστικτωδώς οι μητέρες αντιπάθησαν η μία την άλλη και δεν ήθελα να ακούν για ανταλλαγή.

«Ημασταν δύο ξένες που η μία ήταν έτοιμη να κλέψει το παιδί της άλλης», είπε η Αλάνια και η Φοντέρα συμπλήρωσε: «Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μεγαλώσει την κόρη του για τρία χρόνια και μετά να την δώσει για ένα απλό λάθος».

Η Κατερίνα, αριστερά, με την πραγματική της μητέρα την Μαρινέλα, δεύτερη από αριστερά. Δεξιά, η Μελίσα με την πραγματική της μητέρα, την Γκιζέλα

Τελικά το πήραν απόφαση να προχωρήσουν στην ανταλλαγή και άρχισαν να προετοιμάζουν τα κορίτσια, εξοικειώνοντας το καθένα με την άλλη οικογένεια. Για ένα διάστημα πέρασαν αρκετές μέρες μαζί στο ίδιο σπίτι. Οι ειδικοί τους συμβούλευσαν να σταματήσουν να βλέπονται, για να συνηθίσει κάθε παιδί τους βιολογικούς του γονείς, αλλά οι μητέρες δεν άντεξαν πάνω από τρίμηνο. Μετά υποσχέθηκαν να μην χωριστούν ποτέ ξανά.

Οι δυο οικογένειες συνδέθηκαν στενά – το ίδιο και η Μελίσα με την Κατερίνα, που κάθονταν στο ίδιο θρανίο. Για τις δύο μητέρες, βιολογική και υποτιθέμενη κόρη είναι το ένα και το αυτό. Και για τα κορίτσια, που μεγάλωσαν σχεδόν σαν δίδυμες, η πραγματική και σαν θετή μητέρα είναι το ίδιο. Στα οκτώ τους τα παιδιά έμαθαν την αλήθεια για την ανταλλαγή. Σήμερα, φοιτήτριες πια στο ίδιο πανεπιστήμιο, παραμένουν «αδελφές για πάντα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...