345
| ΙΝΤΙΜΕnews

Χωρίς ρεύμα για δεύτερη νύχτα πάνω από 25 περιοχές της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 16:54
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χωρίς ρεύμα για δεύτερη νύχτα πάνω από 25 περιοχές της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 16:54

Οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και τα στοιχειώδη για το φαγητό της ημέρας, αποκλεισμένοι από το χιόνι.

Αυτή είναι η κατάσταση για τους κατοίκους σε περισσότερες από 25 περιοχές του Λεκανοπεδίου που «βλέπουν» να έρχεται μία ακόμη παγωμένη νύχτα λόγω των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίς».

Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παιανία, Ντράφι, Πικέρμι, Ανθούσα, Διόνυσος, Εκάλη, είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Δευτέρας.

Ο λόγος; Για μία ακόμη φορά (όπως και με τη «Μήδεια») τα δέντρα ή/και τα κλαδιά που έπεσαν πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Η «Ελπίδα» έριξε πολλά δέντρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν βλάβες στα καλώδια, εξήγησε ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών, Κώστας Μανιάτης, και παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα περί αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης μέχρι το βράδυ, αυτό μόνο πιθανό δεν φαντάζει, καθώς παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που είναι αδύνατον να επιδιορθωθούν όλες οι βλάβες.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες σε όλη την Αττική, σε αρκετές γραμμές ηλεκτροδότησης. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και οι ελάχιστοι τεχνικοί που είμαστε, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες», δήλωσε στην ΕΡΤ o κ. Μανιάτης.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα -τόνισε- είναι τα σημεία πρόσβασης. Δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία. Χρειαζόμαστε πάνω από τρεις και τέσσερις ώρες για να προσεγγίσουμε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν μία ώρα. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην έχει ρεύμα ο κόσμος και να παγώνει».

Όπως είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, όλοι οι τεχνικοί είναι στο δρόμο και προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

«Είναι πάνω από 20 – 25 περιοχές οι περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική: Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παιανία, Ντράφι, Πικέρμι, Ανθούσα, Διόνυσος, Εκάλη είναι ορισμένες από αυτές που από χθες το απόγευμα, εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς που έμειναν χωρίς ρεύμα και κατ’ επέκταση και θέρμανση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...