252
Στις 16 Δεκεμβρίου ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρουσίασε το δικό του γραμματόσημο όντας ήδη θετικός στον κορονοϊό | Twitter

Χωρίς μάσκα μετά το θετικό τεστ είχε εμφανιστεί ο Τζόκοβιτς

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 11:47
Στις 16 Δεκεμβρίου ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρουσίασε το δικό του γραμματόσημο όντας ήδη θετικός στον κορονοϊό
|Twitter

Χωρίς μάσκα μετά το θετικό τεστ είχε εμφανιστεί ο Τζόκοβιτς

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 11:47

Ενα θετικό τεστ για τον κορονοϊό και η διαβεβαίωση ότι ανέρρωσε κανονικά ήταν η πολυσυζητημένη εξαίρεση που θα εξασφάλιζε στον ανεμβολίαστο Νόβακ Τζόκοβιτς τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Οπεν.

Ωστόσο ο νούμερο ένα τενίστας του κόσμου καλείται τώρα να εξηγήσει γιατί, μετά τη διάγνωση με κορονοϊό, πήρε μέρος σε εκδήλωση όπου κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα.

Ο σέρβος τενίστας παραμένει για την ώρα σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη, περιμένοντας τη συζήτηση της έφεσης των δικηγόρων του κατά της ακύρωσης της βίζας εισόδου στην Αυστραλία. Υπέρ του έχει ένα κύμα συμπαράστασης από τη χώρα του. Αντιθέτως, οι αυστραλιανές Αρχές του δίνουν το ελεύθερο να εγκαταλείψει τη χώρα όποτε το θελήσει. Αν απορριφθεί η έφεση, ο Τζόκοβιτς θα απελαθεί.

Δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο δείχνουν ότι βρέθηκε θετικός, σε τεστ που έγινε στη Σερβία, στις 16 Δεκεμβρίου. Η εξαίρεση από τις αυστραλιανές Αρχές (για την ακρίβεια της πολιτείας της Βικτώριας και την ομοσπονδία τένις) δόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, στις 16 Δεκεμβρίου ο Τζόκοβιτς παρέστη σε εκδήλωση στο Βελιγράδι χωρίς να τηρεί κάποιο μέτρο προφύλαξης. Πάντως, σημειώνει ο Guardian, δεν είναι σαφές αν ήδη γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε παρακολουθήσει στο Βελιγράδι αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Μπαρτσελόνα.

Στις 18 Δεκεμβρίου έδωσε συνέντευξη στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe, κατά την οποία φορούσε μάσκα, αν και όχι κατά τη φωτογράφηση.

Υπάρχουν και φωτογραφίες του στους δρόμους του Βελιγραδίου στις 25 Δεκεμβρίου, παρά το ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Σερβίας, θα πρέπει να τηρήσει απομόνωση 14 ημερών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...