185
| REUTERS

Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ο εμβολιασμός των παιδιών από τους παιδιάτρους

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 09:00
|REUTERS

Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ο εμβολιασμός των παιδιών από τους παιδιάτρους

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 09:00

Δωρεάν θα γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών από τους παιδιάτρους, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους γονείς, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έγιναν την Τρίτη μετά την ευρεία σύσκεψη (εδώ) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.

Κόστος για τους γονείς δεν υπάρχει, οι παιδίατροι, ωστόσο, θα αμείβονται, όπως είπε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Εξαδάκτυλος. Εξειδικεύοντας μάλιστα, σημείωσε ότι σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να πάει το ιατρείο για να κάνει το εμβόλιο, ο ιατρός θα μεταβαίνει σπίτι του και θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.

Επί της διαδικασίας του εμβολιασμού από τους παιδιάτρους, ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε ότι οι γονείς θα καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού και το εμβόλιο θα γίνεται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την οδηγία για κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση που νοσήσει το 50+1% των μαθητών, ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε ότι λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης, «αν έχουμε παιδιά που νοσούν στ’ αλήθεια, το ποσοστό 50+1 θα καλυφθεί πάρα πολύ γρήγορα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...